7 Ocak 2019

the protector s01e09:

Episode #1.9

--- spoiler ---

.senaryo olayı hiç olmamış. kitap böyleyse zaten hikaye olayı sakat. bir kere esas kötüler ya da kötü karakterler önce planlarını anlatırlar, sonra iyileri öldürecekleri bir yere koyarlar ama oradan kaçarlar. bu allahın emri gibidir, ulan madem öyle sık kafalarına öldür veya planları söyleme. bu kadar klişe bir olayı yaptıklarına inanamıyorum.

.eski sadık olanlardan, sürgün edilmiş karı varmış. onu da nereye sürgün ettilerse eski bir fabrikaya gelmişler. bunlar ölümsüz hakkında bilgi almak için bu karıya geliyorlar. ulan önce hakan salağına ulaşsanıza, ona bir şey yapamayız en azından ölümsüzü bulalım diye bir işe girişiyorlar. adam ölümsüz zannettikleri adamı öldürüyor, bir gelişme olup olmadığı, en azından bilgi almak adına ulaşmaları gerekiyordu. daha geçen polislerin elinden adamı alan çıkaran tip vardı. yardım edebilirdi. çok anlamsız bir şekilde kendilerini tehlikeye attılar. zaten o adam da bu karının yerini söylemişti. gittiler karıya, karı bunları şak diye öldürdü.

.babası öldü, kızı kurtuldu. bu da saçma bir klişe, sen ölsün diye adamı odaya koyuyorsun, orada havalandırma var. şak diye açılıyor. babası kızı havalandırmaya uzatıyor ama eğitimli kızcağız babasını tutup çekemiyor ya da bir şeyler bulup yukarı çıkamıyorlar. pisi pisine ölüyor işte. öldürmek isteyince böyle mallık etmeleri de çok anlamsız.

.neyse gel gelelim ölümsüz faysal erdem meselesine, baştan beri zaten belliydi. hiç sürpriz olmadı. leyla salağına kendisini tanıtacak taşı vermiş. faysal'a yakınlaşınca taş parladı, hakan şakkadanak onun ölümsüz olduğunu anladı. bu da çok anlamsızdı ya hadi bunu kabul edelim.

.esas mevzu muhafız kanı ile ölümsüzün tekrardan hayata döndürülebilmesi meselesiymiş. bu biraz fantastik edebiyat için güzel bir unsur, en büyük düşmanı aynı zamanda kurtuluşu oluyor falan gibi. en iyi kısmı buydu ama bunu da uygulamaya çok kötü geçirdiler.

.önce zeynep salağını hançeri alarak kandırdı, sonra nasıl olsa gömlek var kanımı alamaz diye mekana plan yapmadan daldı. sonra karşı karşıya geldiler, leyla'yı karnından vurdu. bölüm burada bitti. olmadı işte, aptal muhafız hakan. yapacağın bu muydu? özel güçlerine de koyayım yani öyle diyorum.

.arada polisten çıkarıp, adam dövmeler, kimseye bir şey olmamalar. az biraz efektler, kamera sallantıları gibi fena olmayan şeyler vardı ama dünya standartlarından çok düştüler.

--- spoiler ---