19 Ocak 2019

supernatural s14e10:

Nihilism

--- spoiler ---

.her şeye tamam da bu michael denen tipin, tanrı ile aşık atıp bu ölümlülere yenilmesini anlamıyorum. madem yenilecek güzel şekilde yapmaları gerekiyor. adamlar sezon ortası pörtletip, sonra tekrar sezon sonu ortaya çıkaracaklar. bir kaç bölüm micahel geri gelmiş gibiydi, şimdi dean'in kafasında hapsolmuş gibi. bunu yapan da harflerin adamlarının bir makinesi. böyle bir şey olabilir mi? bir kere o kadar özel gücü nerden kaynaklanıyor? kelepçe onu engelliyorsa, çıktığı an güçler de geri gelmesi gerek. zihin yansıması meselesi hiç de mantıklı değildi.

.kendi çapında bir merak uyandırıyorlar. orası güzel de fazlasını yapamıyorlar artık. adamlar zaten olası senaryoların hepsini yapmış olabilir. artık devamlı aynı şeyler. bu sefer azrailler de olaylara karıştı.

.tüm senaryolarda michael kafandan çıkıp dünyayı yok ediyor, bir tek senaryo hariç diyor. onda da dean'in kendini öldürmesi varsa eğer, biraz işe yarar. bundan başkasını kabul etmiyorum. dean kendini öldürsün artık yeter.

.michael olaylarında en azından oyunculuğu daha iyidi. farklı biri gibi geldi. komiklik yapayım derken farklı biri olmayı es geçmemiş. kelepçe takılması da çok saçmaydı ya hadi onu iki saniyede hallettiler diyelim, sonra ortamdan kurtulup peşlerindeki yaratıkları da jack ile öldürmüş oldular. o da ruhundan harcıyormuş. bir daha olmasınmış.

.dünyayı yok etme olaylarından kardeşleri kurtarma olaylarına döndüler. büyük planda chuck'ın ortadan kayboluşu ve deneme yanılma yaptığı, alternatif evrenleri bunlar olduğu fikriyatı falan aslında iyidi ama bunu ilerletmediler. zaten başka özel güçlü tip de kalmadı. chuck falan gelse aslında kötü olmaz. en azından onla kapışırlar. bu tipler normal şartlar altında michael'i durduramamalı. diğerlerinden daha güçlü olması gerek ama tekrar tekrar saçmalıyorlar.

.dean'in kafasındaki döngü fikriyatı ve çekimleri aslında güzeldi. bu tarz bir sürü film var. adamlar kısa şekilde onlardan birini yapmış. kardeşi ve castiel içeri girdiğinde anılarını çabuk kazandı. yine michael de çok geç ortama geldi. madem engelleyecekti, çok daha hızlı gelebilirdi. böyle yarım yamalak bir iş yapmış oldular.

--- spoiler ---