28 Ocak 2019

star trek: discovery s02e01:

Brother

--- spoiler ---

.o kadar da iyi bir sezon başlangıcı değil. aksiyonu ve dozunu çok tutalım demişler ama ne koşturuyor bunlar diyor insan bir yerden sonra, bu dizide hep böyle hızlı konuşmalar vardı sanırım ama çok rahatsız edici, orası kesin.

.gemiye bir kaptan daha geldi, hem de atılgandan geldi. başka gemi yok sanki atılganı kullanıyorlar. spack meselesi olacak gibi, kendisini göremedik, kendisi kirk ile değil pike ile çalışıyormuş. herhalde kirk dönemi öncesi kaptanlarından ama şimdi hepsi discovery ile takılıyor. atılgan bozulmuş, yakın zamanda da tamir edemiyorlar. nasıl bir şeyse artık.

.saru bir kaptan, bir değil. en son kaptan oydu şimdi koltuğunu devretti, pike da bu sezon kalıcı olacak gibi, kaptan meselesi biraz salakça oldu. eski kaptana göndermeler, devretmeden önce dna kontrolleri ve tanıtımlar falan derken hiç de güzel olmadı.

.bolca esprileri de varmış, onu da unutmuşuz. arada gülümsetiyorlar ama o kadar da çok değil. kızıl saçlı çok konuşan ve gay bilim insanı arasındaki muhabbetler fena değildi. eleman da vulcan'a gidecekmiş. gemi gay aşkını hatırlatıyormuş, eğer gitmezse yazıklar olsun ona. madem diziden çıkarmayacaksınız, ne nağme yapıyorsunu diyeceğimdir.

.her neyse afrikalıların evreni inşaa eden güçlerden bahsetmesi, sonra michael salağının kafayı çarpınca kanatlı yaratık görmesi falan derken belki bu sezonda büyük güçlü bir uzaylıya gidebiliriz.

.spack da onlara gitmiş olabilir. en son yaptığı çalışmalar benzer yerdeydi. tabii benim anlamadığım sinyal kaynağına gidip eski bir gemilerini bulmalarının manası neydi? sinyal kaynağını falan da bilmiyorlarmış, bunlara yardım mı etmişler? düşen gemideki yaralıları hayatta tutan bir kadıncağız varmış. pek becerikli bir mühendismiş, geldiler hepsini kurtardılar.

.gelirken yolda çocuk gibi uyarıları dikkate almayan bir subay öldü. kimse de adını bile anmadı, dert bile etmedi. şaka gibiydi. michael ile sidik yarıştırıyorlardı. üstüne biraz da muhabbet edelim derken şak diye geberdi gitti. iyi oldu da, ne gerek vardı?

.bunlar kara maddeyi mi aldılar şimdi? kara maddeden oluşan kocaman kütleden az biraz aldılar, özel bir aygıt ile etkileşime girmesini engellediler. sonsuz enerji mi üretecekler bununla? mevzu ne ki? burada niye böyle olmuş? sinyal nerdenmiş? yer çekimi içinden nasıl girdiler çıktılar? arada niye gemiye bir şeyler çarpıp içindeki o kadar teknolojik aletten kıvılcım çıkartıyor. kıvılcım çıkartmayı engelleyici teknolojileri niye yok. bu soruların cevabını bekliyorum.

--- spoiler ---