26 Ocak 2019

shameless s08e01:

We Become What We... Frank!

--- spoiler ---

.yeni bir sezon, güncel sezona bir kaldı. yavaş yavaş emin adımlarla ilerliyoruz. ağır dram dizimiz, güldürmeyen komiklik dizimiz. bölümde herhalde tek frank'in tüm meth'i içmesi ile alakalı meselelere gülümsettiler, o kadar.

.neymiş efendim fiona tinder'den falan sıkılmış da anlamlı ilişki arıyormuş. aldığı apartmanın bakımlarını kendisi yapıyor, bir de lezbiyen karı çıktı. onla falan takılacaklar gibi görünüyor. gay değil ama gay olabilirden devam ederler.

.zaten yeterince gay'leri vardı. bir de böyle yaparlarsa yuh artık. ian kız oğlan kız sevgilisine tekrar yamanmaya çalışıyor. ne alakaysa gay veletler var. onlara desteğe gidiyor. zaten diğerinin işi buydu herhalde ama ne bileyim komple benzin dökülmelik gibi görünüyor.

.lip'in alkolle savaşı devam ediyor. motorsiklet işine girmiş. koşup duruyor. eski sevgilisine yamanmak için çocuğuna bakmaya gidiyor ama sonra eve çocuğun babasıyla geliyor, böyle de insanı üzüyorlar. ne olacak bu mal lip'in hali.

.meth'den aldıkları paraları çarçur ediyorlar. rehabilitasyon parasını hocasına götürdü, kızın faturalarını ödedi. böyle de bir salaklık işte. en güzelini carl salağı yaptı. güzel bir jakuzi ile hayatına devam etti. 

.zaten en başında meth'leri paraya çeviren oydu. en son amerikan damarlarını kabarttılar, bayrakla falan dalga geçiyor gibilerdi ama öyle olmadı. en azından uyandırış alarmine komik diyebiliriz. dersek o da...

.deb işlerden işlere geçyor. kaynak işine yatırım yapıyor. başarılı olacak mı? büyüdüğünü görecek miyiz? kaç sene oldu, bebeği var ama aklı bir karış havada. şimdi kendine çevre edinmiş ama işler kötü. beyin hasarlı kocası ile mutlu olsaydı bari.

.mutlu komşularımızda işler kötü. kevin'in gay bar işinde, memesi ellenirken tümör çıktı. olaya gel. daha kötüsü olamazdı yani. veronica da svetlana'yı tepeleyecek yöntem buldu. bir tün restorana göçmen bürosundan daldılar. ice'mış adları, derken bu da ruslara daldırdı. orospuluk yapmadan dalmıyorlarmış gibi intiba uyandırdılar. tabii bunca zaman nasıl aklına gelmemiş? bundan kurtulup geri gelir mi? yoksa barlarını geri alacaklar mı? orasını henüz bilemiyoruz.

--- spoiler ---