31 Ocak 2019

project blue book s01e03:

The Lubbock Lights

--- spoiler ---

.esas karakterler uzayla maruz kaldı, ne olacak şimdi? sanki pek bir şey olmamış gibi hayatlarına devam ettiler. diyorlar ki gizli bir uçak denemesiydi. ulan o denemeyi insan evladı hiç şehrin üzerinde yapar mı? yığınla insan şahit oluyor, bir de sanki ışıklar daha iyi görülsün diye elektrikler kesiliyor, hem de kaç defa oluyor bu allah bilir.

.bizim iki uyumsuz tip olayları incelemeye geldiklerinde bunlar da canlı olarak şahit oluyor. asker olan arabada kalıyor, diğeri fotoğraf çekecekken şak diye olaylar gelişiyor. kısa bir süre daha gecikse göremeyecekler. uzaylı kardeşimiz kendini göstermek istiyor gibi.

.siyah şapkalıları pek göremedik. karının peşindeki onlardan biri miydi? yolda daha önce inceleme yapanlar belki siyah şapkalılardı, bilemiyorum artık. zaten olayları nedir onu anlayamadık.

.bu arada radyoda konuşan tipi alıp gözünü korkuttular. bunları yapan da amerikan orduysuymuş. bakan geliyor ayaklar masada karşılıyor. acayip acayip haller. orduya ayar verilmemiş. 

.ufo meseleleri ruslar zannediliyor, bir tarafta nükleer savaş tehdidi var. kadın kendine güya sığınak yapıyor ama yer altında olması gerekmez mi? tahtadan sığınak ne işe yarar? bunları falan hiç anlatmıyorlar. aile tiplemesi zaten hiç olmadı.

.ajan tipinin karıyla ne ilgisi var? aileye dadandı iyice ama şimdilik pek yardımcı ve arkadaş gibi takılıyor. daha ötesi olmadı. peşindeki tipi görünce özel araştırma yapar herhalde.

.bir de eski oyunculardan zenci bir tipi gördük. esas general ile yakın arkadaşlardı. bu askerlerin halleri dizinin en sıkıntılı kısmı zaten. halk bilmesin diye bu kadar tantana koptuysa, o kadar insan aynı ışığı gördüyse bir açıklaması olması gerek. diğer bölümlere göre bu bölümün açıklamasını gizli askeri uçak diyerek kapattılar. belki de gerçekten bu açıklamayı yıllar sonra yapmışlardır. birebir olayların tarihsel olup olmadığını bilemiyoruz.

--- spoiler ---