24 Ocak 2019

project blue book s01e02:

The Flatwoods Monster

--- spoiler ---

.madem tarihi dizi, gerçek olayların belgelerini de ekleselermiş ya. saçma sapan işler içersinde uzaylı var mı yok mu diye muhabbetler dönerken, amerikan ordusunun deposunda bir uzaylı aracı görünüyor. madem uzaylı var, bunlar neyin olayında?

.tüm dizide profesör karakterinin uzaylıları algılaması meselesini inceleyecek gibiler. adama rakamlar ve şekiller geliyor. siyah şapkalı adamlardan mesajlar da geldi. kadın mesajını verdikten sonra intihar etti. gereksiz gereksiz işler.

.bölümlere özel tarihi vakalar inceleniyor gibi. o da çok saçma geldi bana. madem öyle ilerleyen bir dizi olsun. şimdi amerikanın bilmem neresinde masum köylü anne ve iki çocuğu uzaylı görmüş. yetkililere haber vermişler. koşmuş gelmişler, meteor bulmuşlar ama gördükleri yaratığı açıklayamıyorlarmış.

.burada profesörümüz devreye girmiş. yanan ağaçların üzerine tünemiş baykuşmuş, durum bu yani. uzaylı kafası yerine baykuş kafası görmüşler. herkesler de tekrar ikna olmuş ve olay hallolmuş.

.masum köylülerin, köylü arkadaşları da hemen karıyı cadı kabul edip yakacaklardı. 1950'ler amerikası bir hayli geriymiş. kadın dul diye mi bu muamele? iki çocuğu ile anasını ağlatacaklarmış da bizim pilot iki karete gösterisi yaptı, engel oldu.

.gereksiz hikayelere rus ajanı karıyla da devam ettiler. kadınla garip bir yakınlaşma içindeler. direksiyon başında arabayı durdurmadan sürücü değiştirmece oynadılar. eve böcek yerleştirdiler ve karıyı gay bar'a götürmüş. kaçtı gitti kadın ama bu olay devam edecek, manasını da anlamıyoruz. her dizide bir gay karakter olması zorunlu diye herhalde.

.generaller ayrı bir uyuz, olaylar ayrı bir sıkıntılı. bir şekilde ilgi çekiyorlar ama mevzu uzaylıların olup olmaması da değilse nedir? pilot karakterinin bir bilgisi yok mu? yoksa var da saklıyor mu? gizemler hiç belli olmayacak böyle kalacak gibi.

--- spoiler ---