21 Ocak 2019

project blue book s01e01:

The Fuller Dogfight

aslında pek bir numarası yok ama sanırım ufo lafını bulan adam kendisiymiş. onun hikayesini history channel dizi yapalım demiş, bize böyle bir şeyle gelmişler. tamamen kurgu zaten. tarihi ya da belgeli olan bir açıklaması olacağını zannetmiyorum. bir kere amerikan ordusu uzaylı muhabbetleri için özel bir çaba sarf etmiş midir? bu tamamen abartı olarak geldi bana. öyle olsa bile dizisinin yapılması da saçma zaten. üstelik adamlar medyayı düzenlemek için daha ilk bölümden dizilere filmlere giydirme yapmışlar. o yüzden konusu gereksiz. yine de uzaylı muhabbetini her türlü izleriz diye başladık, allah uzandırmasın. dizi kötü olursa altyazısını da bırakıyorlar, şimdi sadece iki bölüm var zaten. taht oyunlarından serçe parmak, vampir günlüklerinden enzo, alphas dizisinden de bir kadın karakter dizide, bir de yan karakter lost girl'den bir karı, rus ajanı herhalde kendisi.

--- spoiler ---

.bir tane pilotun uzaylı ile it dalaşı yapması ile olaylar başlıyor. o dönem o kadar fazla uzaylı olayları olmuş ki amerikan ordusu bunlarla uğraşmak için ayrı bir birim kurmuş. bize böyle anlatıyorlar, sonra niye azalmış peki? ne değişmiş? uzaylılarla anlaşma mı yapmışlar? madem varlar niye çıkıp göstermiyorlar da bunların uğraşlarına kalıyor? göstermeye güçleri mi yetmiyor? amerikan hükümeti o kadar mı güçlüymüş? 

.komple bir komplo kafası zaten diziyi bitiriyor. esas karakter profesör müdür nedir? olayların açıklamalarına girmeye çalışıyor. sırf açıklama için adamı uçağa bindirip hava durum balonuna yakından uçurup düşürmek nedir arkadaş? bunun nedenini zaten hiç anlamadım, çok da saçma oldu. uçaktan düşüp de sanki hafif bir araba kazası yapmış gibi dolanmaları da hiç olmadı.

.bir de siyah şapkalılar var, onlar neci? fringe'deki tiplere benzetmek istedim ama daha tiplerini göremedim. onlar ne halt ediyor orası belirsiz. söyledikleri numara nedir? açılıştaki numaralara da benziyor ama işte uzaylı muhabbetindeki en sinir olduğum şey komplo muhabbeti. sen uzaylısın ve kendini gizem perdeleri arkasından gösteriyorsun ve inananlar görebiliyor. ulan bunun adı din zaten işte. yapılmışı var, gidin tarikata falan üye olun. 

.her neyse, adam bilim insanı mevcut olayları böyle her bölüm inceleyeceklerse işimiz var. amerikan ordusu da olaya karışanları ortadan kaldırıyor. pilotu delirtiyorlar herhalde, bir şeyler karıştırıyorlar ama ne olduğu belli değil. bunun arkasından amerikan ordusu denemesi çıkması çok da ilgi çekici olurdu. bunun yerine ordudan sanki uzaylıları gizleme birimi gibi çalışmaları aşırı saçma oluyor.

.bir de adamın karısına hemen bir rus ajanı dadandı, bu da ne alaysa artık. o kadar mühim bir iş yapıyor ki bir rus ajanı gönderdiler, onun da dramına ya da saçma sapan yakınlaşmalarına tanık olabiliriz. tarihsel bir tarafı olursa da şaşırırım. daha doğrusu şaşılacak kadar tarihsel bir hikaye çıkarsa, tutup bunu araştırırsam o vakit vay be, dizi yapmışlar derim. şimdilik diyemiyorum. öylesine izleniyor ve geçiyor.

--- spoiler ---