15 Ocak 2019

origin s01e10:

I Am

--- spoiler ---

.cidden çok kötü bir senaryosu var. daha ne kadar kötü olabilir bilmiyorum. insanın aklı sırrı ermiyor. ulan sen koskoca gezegene uzaylı gönderdin ya? neden bunu yaptın? uzaylı kardeşler yeni duygular öğreniyor, insan oluyor gibi göstermişler. dişi bir uzaylı mıymış? bunlarda dişi erkek oluyor muymuş? dertleri neymiş? insan vücuduna girince insan gibi mi oluyormuş? hiç mi kendi anıları yokmuş? sonuçta solucana benziyor.

.lana denen tipin içine kaçmış. uzaylı tehlikesi altında bulunan gemide kendi başına yüzmek isteyince insanın başına bunlar geliyor. zaten kapaktan yukarı kaçması da çok saçma, bu hale gelmesi de çok saçma. şu vakte kadar kimsenin fark edememesi de çok saçma. shun denen tip sadece kardeşlerin isimlerinden şüphelenip, karının odasında ses kaydını bulunca mevzuyu anladı.

.sanki çok güzel bir halt etmişler gibi geriye dönüp her şeyi açıkladılar. çok da manalıydı ya hayret ettim. çok şaşırtıcıymış. mallar!

.sonra mekiğe konma muhabbeti var. biraz dövüş, karıyı yenememe ama karının da bunu öldürmemesi. silahı vermesi, silahtan sonra kafasına çakıp bayıltması ve onu gezegene yollaması. bunu yaparak gemiyi kurtardı güya!

.lan az biraz insan kurtardın da, bir sürü insanı tehlikeye attın işte. o da saçma ama bu sefer gezegende zaten işler çığrından çıkmış. gelmeyin diye mesaj yolluyorlardı. orada bitti gitti sezon. devamı gelir mi? izler miyiz bilmiyorum.

.düşünsene adamların koca gemisinde uzaylı yok etmek için bir sonda geliyor. insansız bu aracın 150 kilo taşıma kapasitesi var. ne lan bu? manası ne yani? sonra alman ve uyuz karı bunu görüyor, diğerleri ile birlikte kim kurtulacak diye karar vermeye çalışıyorlar. sonra da hiçbiri gitmiyor ve shun ve lana'ya kalıyor. o kadar çakal içinde çok saçmaydı. almanın tersine dönüşü de saçmaydı.

.her neyse en büyük saçmalık zaten bu koca geminin arındırma prosedürü için bir aletin gelip kenetlenmesi. hadi diyelim bu gerekliydi, madem öyle bu sondanın gemiden ayrılmadan tüm geminin ilaçlanması gerekirdi. eğer ki prosedürü bu aletle başlattıysan, bu aletle bitirirsin. bir mantık gerekir yani, saçma bir şey yap. sonra onu da boşa çıkarcak başka saçmalık ekle. yuh diyor insan.

.her türlü uzay izleniyor, orası ayrı ama ne bileyim, insan uyuz oluyor. bir tane tüp için kendini heba eden salak zenci mi ararsın, 18 yaşında neyden kaçtığı belli olmayan salak bir kız mı ararsın, hepsi var.

--- spoiler ---