14 Ocak 2019

origin s01e09:

A Total Stranger

--- spoiler ---

.neden bu kadar saçmalamışlar bir türlü anlam veremiyorum. o kadar imkanları varmış, o kadar dizi yapmışlar ama insan hayret ediyor. mesela varış gezegenine yaklaştıkları vakit bir araç gemiye kitleniyor ve tarama yapıyor. ulan taramayı uzaktan yapamıyor musunuz?

.zaten geminin sistemi belli, uzaylı imhası için duvarların içlerine zehir de koymuşlar. balta ile duvar kırıp içindeki zehri görmek de komik ama hadi görsel olsun diye yapmışlar ama gerisi çok aptalca.

.kim uzaylı muhabbeti hala uzuyor. o kız da uzaylı değilmiş. sadece geçmişini kimse öğrenmesin diye böyle bir şey yapmış. ulan kimseye anlatma madem, neden programa alınmak için tüm geçmişini anlatmak zorunda olasın ki? nasıl kimse karşı çıkamamış? hem de her şeyi geride bırakıp yeni hayat isteyenleri toplamışlar. resmen komplo işte.

.komplonun bir ucu söylenmeyen gezegen olarak çıktı, uzaylılarla karşılaşıp başarısız bir görev meydana gelmiş. kimseye söylememişler. dibindeki thea adlı diğer gezegene seferler gelmiş. uzaylı kardeş kim peki? bu vakte kadar nasıl bu kadar kendini iyi sakladı?

.kızı öldürüp, içindeki uzaylının taramalarda ölmesini beklediler. ölmeyince kızda uzaylı yok dediler. böyle bir yöntem düşündüler, sanki başka bir şey bulunamaz. tam techizatlı uzay gemisinde uzaylı tespit edecek araçları bu yani. o da zaten ölümden dönüş için yeni bir alet de yapamadılar. adrenalin verip kalp masajı yaptılar. durum bundan ibaret.

.geçmişi de neymiş abi? küçük bir kızken, elemanın tekini ateşe vermiş öldürmüş. abisini korumak için yapmış da şuymuş buymuş. çocuk suçluların cezası ne kadar? kaç sene geçmiş? hala niye aranıyor?

.abisi tarikat lideri olmuş. sahile karşı dikine durarak sohbet gerçekleştiriyorlar ama ciddi desen ciddi değil, komik desen değil. çok gereksiz başka bir geçmiş hikayesi. sonra da geçmişi söylemek için elemana meyletti ama önemsemedi.

.ilk karıyı zapt ettiler. bir yere kapattılar. sonra uzaylı taramaları başlayınca öldürelim kurtulalım bari dediler. o ara yavuklusu bunu kaçırdı. tam yakalandı öldürülecek derken, doktor salak zencisi bir şeyler buldu. böyle gitti mesele işte.

.uzaylı kim peki? doktor olamaz, hala doktor gibi davranıyor. bildiği bir şeyler var. alman değil dediler. epilektik değil, japon değil, mürettebat değil, güvenlikçi karı da değildir, geriye bir tek genç kız kalıyor ya o da fazla insancıl. o şekilde mi şaşırtmaya çalışıyorlar nedir? kimse uzaylı değil de başka bir durum mu var?

--- spoiler ---