1 Ocak 2019

origin s01e05:

Remember Me

--- spoiler ---

.oldukça mallaşarak devam ediyorlar. geçmiş hikayelerinin zaten bir bağlamı yok. hadi onları kabul ettik geçtik diyelim yine bir manası yok. zenci uyuz karının geçmişine indik, insanlara dokunmuyormuş. iletişimsiz kalmış, hacker'mış. işvereni bunu artık istemiyormuş. kendine bir arkadaş bulmak için yapay zekaya bulaşmış, onu da kurcaladı diye ortamdan kaçmak zorunda kalmış, o yüzden başka gezegene geçiyormuş.

.bu arada bunun lezbiyen yapay zeka sevgilisi işvereninden insanların gizli bilgilerini almış. ikinci şans için başka gezegene geçen insanların özel bilgileri, bununla herkese diş geçirirsin diyor. orada tanrı gibi olursun diyor. bu nasıl kafa anlamak mümkün değil.

.zaten uzaylı aramızda, haydi cadı avına çıkalım geyiğine tekrardan başladılar. bu bir cadı avı olur diyor, olur tabii akıllım sen ne sandın? şaka gibiler yemin ederim, bu kadar para bayılırken hiç mi akıllarına gelmemiş. kim yazmış bu dizileri, insan üzülüyor.

.zenci doktor bozuntusu salaklığına yanıyor, diğer tarafta uzaylı kimde belli değil. tespit edecek metod buluyorlar, pat diye cihaz patlıyor. adamlar geri zekalı arkadaş, bunlara uzaylı müstehak.

.başka taraftan iki tane birbirinden dallama tip zenci karıyı sıkıştırıp pataklıyor. elindeki aleti kırıyor. ondaki bilgileri geri getirebilirler mi bilmiyorum ama işin garibi belki de iyi bir şey yaptılar.

.her neyse iki tane dallama tipi korkutarak, halkalarından dışarı atıyorlar. ocak dışı ile olacak iş mi peki bu? içimizde uzaylı var, iki tanesini uzaklaştırıyorsun. nasıl bir kafa anlamak mümkün değil. hepsini kilit altına tutup, teste sokmaları gerekirken hala böyle yok efendim, şöyle mi böyle mi diye laf çeviriyorlar. aşırı saçmalamışlar, insanı üzüyorlar.

.yine de yapay zeka meseleleri güzeldi. gözlüklerle bir oyunun haritasına geçiş görüntüleri de hoştu. buraları güzel çekmişler. tabii sırf o gözlüğü kullanmak için kocaman bir alana mı ihtiyaçları var orası belli değil, garip.

--- spoiler ---