22 Ocak 2019

manifest s01e11:

Contrails

--- spoiler ---

.biraz düzelttiler sanki ama yine de öyle olacak gibi değil. bir kere salak saçma dramlarının dozu azaldı. şimdi çemkirme modundalar. esas çift ayrıldı. yan tipler de sevişti aralarına soğukluk girdi. en iyi arkadaşını üzmek istemiyormuş. adam da karıyı seviyorum diyor. öyle kaldı mesele ki kalsın mümkünse...

.şimdi pilot ve yardımcı pilota geldik. adamlar 11 bölüm sonunda bunları yapıyorlar ki çok saçma. aynı şekilde bu tiplerin uçaklarının başına haller gelince, o bölgede hava durumunu izleyen tipi de yeni ziyaret ettiler. uçak geri dönünce bana gelirler demiştim diyor ama adama 11 bölüm sonra geliniyor ve geldikten sonra adam ölüyor. yazık tabii.

.bunların uçaklarının başına ne geldiyse devlet en başından beri örtbas etmeye çalışmış. aslında standart bir hadise, bir olay varsa devlet üzerini kapatır ama bu dizide böyle olunca sanki olayı devlet yapmış gibi anlaşılıyor.

.pilot durumun biraz farkında, deneyleri kullanılan karıyı da uçağa atıp ki öyle uçağa atmak da ne kolaymış öyle, tekrardan siyah yıldırımların olduğu bölgeye götürüyor. böyle bir hava durumu da nasıl hemen tekrar ediyorsa, daha önceden bilinmeyen bir şeyin içine dalıyorlar.

.tam o sırada savaş uçakları bunu vurmuşlar gibi gösteriyorlar ama yine zamanda yolculuk yapmış olabilirler. eğer öyleyse iyice ilginç olabilir ama yapıp yapmadıklarını nasıl bilecekler? onların zamanından ayrı bir hikaye mi açacaklar? orası hiç belli olmadı. gerisini düşünmemiş gibiler. bu dizi beş sezon daha gidese, beş sene ileri gittiklerini anlarız.

.tabii esas olay cal denen sevimsiz oğlanın kaçırılması meselesiydi. olayların buraya geleceği belliydi ama oğlanı bir türlü koruyamadılar. bu köstebek karı güya iyilerin tarafına geçmiş gibiydi ama tam kötü olmuş. üstelik oğlan onun hakkında resim de çizmişti, niye kimseye göstermedi onu anlayamadık ama bölüm sonu oğlanı kaçırmışlar, baba telefonda tehlikeyi haber vermek için arıyor ve bölüm böylece bitiyor.

.gerginlik dozunu oğlan üzerinden artırabilirler, özel gücü zaten var gibi ama üzerine gitmediler. daha binbaşı denen karıyı da göremedik, bu deneylerin arkasında kendileri olmayabilir. nasıl fbi lideri zenci kötü gibi gösterilip sonra iyiler yapıldıysa aynı şeyi bunda da yapabilirler. adamlar daha kendi gizemlerinden emin değiller. en azından bana öyle geliyor.

--- spoiler ---