6 Ocak 2019

manifest s01e08:

Point of No Return

--- spoiler ---

.pek toparlayamayacaklar. tekrardan oğlan rahatsızlandı. bir de sırrını normal insana söylersen ölür gibi bir şey getirdiler. altından konu da çıkmayacak. fbi miydi neydi? zenci herif kötü değil diyordum, adam iyilerden çıktı. yine devlet içinde gizli örgütler var, silah ya da istihbarat olarak kullanmaya çalışıyor gibiler. elektrik sinyal ölçümü ile neyi yapmaya çalışıyorlar anlamadım ama klasik kötü bilim insanı ve kurumu muhabbeti çeviriyorlar.

.velede bağlı olup olmadığını nasıl bilemiyorlar peki? veledin özelliği ne? ne zaman bunu açıklayacaklar belli değil. işin kötüsü karın ağrısı gibi normal hayata dönelim geyikleri başladı bile. böyle dizilerde en sıkıntılı mevzu. başına olağanüstü bir şey gelmiş, normal hayatı arzular olmuş. ulan neresi normal olabilir ki? ikizin ve arkadaşlarınla aynı masada yemek yiyorsun, onlar ergen olmuş sen çocuksun. şaka gibi.

.bir de karıyla yemeğe falan çıkıyorlar. bu daha büyük şaka olmalı. adam arkada gizli işler çeviriyor. çalıştığı kurumu falan kazıklıyor, gece baskına gider gibi amirinin kimliği ile içerlere girip işler yapıyor, karı yatakta uyuyor. bunlar da normal buluşma günlerini özlemişler de yemeğe çıkıyorlar. olmuyor hocam olmuyor.

.dedektif karının sıkıntılı hali tavanlara vurdu. eski nişanlısının şimdiki eşi ile çocuk yapmayı deneyeceklermiş. ilk ben'in karısı gördü, o kız kardeşine söyledi. oradan jared salağının kulağına gitti. komple kötü yani. bu dizi içinde en gereksiz mevzu bunlar, üstüne gittikçe gidiyorlar. batırdıkça batırıyorlar.

.sırlarını söyledikleri insanlar ölüyorsa, üstelik bunları evren öldürüyor gibi alakasız nedenlerle başlarına bir şey geliyorsa, neden "onu kurtar" diyor?

.intihar eden adamı kurtar dedi sanmış ama şimdi öyle değin, sonra çağrıyı görmezden geldi. nereye gideceği belli değil. gereksiz bir detay daha getirdiler. başlarına ne geldiği, gizli işlerle ne deneyleri yaptıkları falan daha önemliydi. belki hepsi komple deneydi? bu kadar gizemden sonra salak saçma bir yere bağlanmasındansa biraz açıklasalar iyidi.

--- spoiler ---