12 Ocak 2019

bloodline s03e10:

Part 33

--- spoiler ---

.dizi iptal olmuş ama bu nasıl bir son bölüm? kasten mi yapmışlar yoksa yarım mı kalmış? yarım kalmış olsa bile bitiş gibi yapmak istemişler. daha doğrusu üçüncü sezonun son sezon olduğu haberleri de çıkmış.

.komada falan çıkarsa çok kötü olur diyordum ama hiçbir yere çıkmayınca ondan kötüsünü yapabildiler. o yüzden şaşırttılar diyebilirim ama ne bileyim bir yere çıkmaması fikri sinir bozucuydu. klişe olmasından bile kötü bir tercih.

.ne anlattıkları belli değil, son iki bölüm ve bu bölüme gelen meseleleri tamamen zaten çöpe attılar. eric nasıl kamu hizmetine geldi? doktora görünmeye gidiyor ama ölü abisini gördüğünü söylemiyor. nedir bu?

.başta bir teslim olma dialogu yaşanıyor, bir zamanlar rakibine güya teslim oluyor ama adam kabul etmiyor. kevin'ı kurtarıyor ama hemen yakalanıyorlar. nedir bu?

.ne yapmak istediklerini ben anlamadım. hele hele analarının bunları doğururken çektiği çileleri anlatıp karakter analizi yapması falan inanılmazdı. ne anlatmak istemişler bizlere? dertleri neymiş bu kadar ben anlamadım.

.deniz tüm sahili yutacakmış da falanmış filanmış, kaç metre nasıl yükseliyor demiyorlar. yükselse bile bir şeyler yapılamıyor mu? pat diye otel değersiz oluyor. tüm hayatlarının anlamı yok oluyor. bu dram için yine abartmışlar. tamamen abartmışlar. oteli satıp torunlara miras bırakma fikrinin de bir manası yoktu. 

.kevin salağının dramı da kötüydü. en son bölüme böyle bir aksiyon sıkıştırıp karısının telefonunun gps kapalı olmamasıyla yakalanması nedir abicim? sen kaçarken telefonunu atmaz mısın? bırak gps'i yani, komple telefonu atmaları gerekir. böyle bir açıklama olabilir mi? resmen dalga geçtiler.

.baştan sonra olaylar zaten hayal dünyasında gibiydi. danny'nin mal oğluna mevzuyu anlatacak anlatmayacak gerginliği vardı. teslim olup şerife anlatma girişiminden sonra çok da mühim değildi aslında ya neyse işte, son sahneye böyle girip. sahilde uzak bir çekimle yanına yaklaşıp sırıtınca ne anlatmış oldular? bence anlatmaktan da vaz geçti gibi ama hayatı komple yalan.

.karısı meselesinden başlayarak hepsi yalanmış. karısının ailesi ile tanışması sonrası hissiyatı falan da üzücü komik oldu. adam sonra ağladı ama üzülemedik bile. neden böyle yaptınız ulan? dizi sıkıcı başladı, sarsıcı devam etti ama çöküşü inanılmaz oldu. izlediğim en kötü finallerden biri hakkaten. başka bölüm vardıysa, böyle bittiyse bu dediklerim o kadar geçerli olmaz ama bir nevi final hissiyatı da aldım. o yüzden pek ihtimal vermiyorum.

--- spoiler ---