10 Ocak 2019

bloodline s03e08:

Part 31

--- spoiler ---

.olaylar baya saçma bir yere gidecek, orası belli oldu ama nereye gidecek? john en son dalış yapıyordu. meşhur kolyeyi gördü, almaya çalışırken boğuldu öldü. bir nevi rüya gibiydi ama sonra tekneyi göstererek gerçek gibi gösterdiler. belki ölüm anında tüm hayatı hikaye gibi geçti derlerse zaten kafadan bir puan basılır. 

.son iki bölüm efsane bir sıçış yapılmış olmalı. o kadar insanın bir verdiğini görmemiştim. biraz önyargılı olacak ama zaten geliş kötü... fantastik diziye döndü anasını satayım. şu mal mal ortalarda peygamber gibi dolanan adam niye kafasına sıktı?

.kafasına darbe aldıydı, bir şeyler görüyorum falan diye insanlara mı yutturdu? sonra peder o peder çıkmadı, söylenen sözleri de intihar etmelisin olarak algıladı. iyi de zaten öldüreceklerdi, elinde silahla niye kendini korumaya çalışmadı? insan oradan hayret etmeye başlıyor ama en başında bu karaktere ne gerek var?

.sally salağı mekanı niye satıyor? parayı toruna mı bırakacak? neden zenginlik sordu? saati maati bir şeyleri bıraktı ama sırf danny'ye karşı suçlu hissettiğinden bunlar mı yaşanacak? zaten olayları anlatmıştı. mevzu kapanacak mı böyle?

.durduk yere en iyi arkadaş diye bir şey geldi. geçen senelerde hep birlikte buralardan gidebilirlermiş. öyle yapsalar ne danny belası başlarına gelirdi, ne bu kadar hengame olurdu. biraz onu gösterdiler ama diğer taraftan bu eleman gelip john'u araştırıyor gibi de gösterdiler. şerifle işbirliği yapıyor gibiydi ama açıklaması inandırıcıydı. dalacağım falan deyince john daldı gitti. adamlar da bölümü daldığı yerde bıraktılar. lafın gelişi değil yani.

.kevin desen ayrı bir mal. roy ile iş yapmaya devam etti. ispanyollardan bir tanesi köstebekmiş, bunu kandırıyormuş da gilbert'i nasıl ele verecek? bağlantısı olmadığını mı anladılar? altından başka olaylar da çıkınca komple aileyi alacaklar mı? eğer öyleyse yine olmaz. bu kadar zaman kaçtılar, bir salak roy ile mi yakalanacak?

.bir de kalp krizi meselesi çıktı. sally geldi, roy, robert ve biri daha tekne ile açılmış, bir tanesi geri dönmüş. yine kimi öldürdünüz ulan? bunlar sülalecek katilmiş ama aralarındaki mevzuyu çok anlamadım, çok da önemli değil herhalde.

.tekrar kevin salağına gelecek olursak, sanırım tüm hikayeyi karısına anlattı. karısına anlatınca, kadın bu adamı nasıl masum olarak gördü? tüm suçu john'a falan attı herhalde ama neyi değiştirir ki? 

--- spoiler ---