4 Aralık 2018

rectify s02e10:

Unhinged 

--- spoiler ---

.fevkalade geriyorlar. bölüm sonundaki keman nağmeleri ile resmen ağlattılar. tüm hikayede inanılmaz gerginlik var. adamlar bunu nasıl coşturacağını iyi bulmuş. hem akış olarak güzel ayarlamış, hem hikaye olarak oturtmuş. diziyi bu kadar iyi yapıp neresinde batıracaklar diye insan üzülüyor.

.küçük kardeş ölen kızın odasına gidiyor, ölen kızın abisi bunu görüyor. artık gebertir bunu diyoruz, öldürmese bari iyi olur diyoruz. neyse ki ellemiyor. biraz akıllanmış.

.tawney salağı mekandan ayrılıyor, ayrı bir gerginlik, esas olay teddy'nin gidip suç duyurusunda bulunması. bu da daniel'in başını inanılmaz ağrıtacak. bu sefer özgür kalacak mıyım diye garanti istemişti. tekrar içeri tıkacaklar gibi, aslında hak etti. bir insan bu kadar korkak olmamalı arkadaş.

.te ne zaman intihar etmiş elemanın cesedi yeni meydana çıktı. onun için de nehirde oynayan çocuklar görüntüsü vardı. bunda da aşırı gergin müzikle, çok gerdiler. havasına hasta oldu.

.tabii esas olay o gece ne olduğu idi. daniel'in ağzından mevzuyu dinledik. aslında anlattığı şey, bir sürü elemanla ilişkiye girdikten sonra onların kızı öldürdüğü idi. bunun böyle olduğu elemanın intihar etmesinden belli. üç dört isim saydı, hannah da fazla yollu bir insanmış. daniel salağı o mantarı kıza vermek ile zaten ölüm emrini yazmış. mantardan sonra ereksiyon olamamış, kız da buna gülmüş. gülünce de kızmış gitmiş. ormanda biraz kaybolduktan sonra geri dönmüş, bakmış bir sürü eleman kızı hoplatıyor. hikaye bu arkadaş. nasıl bir manyaklık?

.elemanlar daniel'in izlediğini görmüş, onlar da bunu izlemiş. psikopatlık bitmiyor. aşağı indiğinde öldüğünü görmüş. kaybolup tepelerde bir yere çıkıp, olayları izleyip aşağı indiğinde kızın ölmesi de biraz fantastik, hiç mi bağırmıyor? arada kopukluk var ya neyse işte. 

.öldüğünü görünce papatyalar ile giydirip, saçlarını taramış. böyle bir şokelik yoktur herhalde. insanlar bunu görünce de seri katil falan sanmış herhalde.

.esas son ifadesinde, önceki ifadesi içinde zorlama yapıldığına dair bir sürü lafı oldu. onların hepsini silecek şekilde, kendi sözlerimdir diye de ifade verdi. öldürdüğüne dair de ifade verdi. bunlar mahkeme salonu dışında beklerken, teddy gitti şerife başına gelen olay için başvuruda bulundu. buradan kopacak zaten.

.bölüm başı motelde daniel ile takılan tawney salağı gidip kocasına başına gelenler için üzgünüm falan demese böyle olmayacaktı. bari motelde onunlaydım deme. adam bir de seviştiler falan zannediyor. halbuki bölüm başı güneş ışıklı oda sahnesini aşırı romantik yapmışlar. değişik bir havası vardı. imkansız aşka övgülerle gibi olmuş. aslında abartıyorlar, gereksiz bir aşk hikayesi. daniel ne ara vuruldu buna? ne ara böyle olduk? madem öyle halledin işte ne olacak? şimdi aile darmadağan olacak.

--- spoiler ---