12 Aralık 2018

iron fist s02e09:

War Without End

--- spoiler ---

.bu gerzekler adamın iron fistini çekip çıkartıyor ama ellerini normal bir kelepçeyle mi bağlıyor? nasıl iştir bu? adam olayın ortasında kendine geliyor, sonra karının eli beyaz parlıyor. tek yumruğu mu aldı? ikisinde mi iron fist oldu? yoksa başarıya mı ulaştılar?

.bunlardan en mantıklısı işlemin tamamlanmış olması olur ama olay yarım kesildi gibi gösterdiler. bu durumda çok saçmalayacaklar. finali de gittikleri şekilde batırarak bitecekler gibi. bundan böyle zaten maruz kalmayacağız ama çok ayıp ettiler, kung fu dizisine göre yaptıkları iş çok kötü, esas kız hiç olmamış. danny desen hep aynı tiplerde...

.geçen bölümden itibaren ben iron fist'i istemiyorum diyor. hem her şeyim diyor, çok istiyorum diyor hem de vazgeçebiliyor. bu durumda kimi kandırıyor? esasında istemiyor işte. muhabbetler biraz böyle gittikten sonra bb denen velet ölünce kız iron fist'i almayı kabul etti.

.hemen dövmeci kızları tutup olayı hallettiler. tabii tam başaramadıkları için çok malca oldu, daha malcası olamazdı. bekleyip göreceğiz.

.bir de mafyaları iyi insanlar olarak gösterdiler. davos gibi bir tip getirecekler, esas kötü o olacak diye böyle bir mallığa da hiç luzüm yoktu. ortak düşmana karşı birleştiler, sonra bilmem ne merkezinde insanları tehlikeye atmamak için mantıklı seçimler yaptılar, tam kurtulacaklardı ki davos arkadan çıkıp gelmiş. danny ona sakat muamalesi yaparak yaklaşıp tepik attı!

.bu nedir lan? madem öyle yaklaşıyorsun bas uyuşturucuyu? sonra dövüşler biraz gittikten sonra nasıl olduysa danny ona uyuşturucuyu verdi ve güya kazandı. normal şartlarda ikisinin dövüşünden kazanan danny olamazdı ama şimdi böylesini uygun gördüler.

.olmadı işte, bir de joy meselesi var. karıyı üst kattan aşağı attı ama ölmedi, öldü gibi gösterdiler ama olmadı. madem öldürmeyeceksin niye atıyorsun, diğer karıyı da bulup hepsini bir öldürecekmişmiş. 

.kardeşi ve mary de bunları kurtarmaya geldi güya ama kavga mavga yaşanmadı, yardımcısı tipini öldürdüler, zenci polis karıyı bayılttılar ve hayatlarına devam ettiler, nasıl bu kadar kötü bir devam yazabildiler, bu diziyi nasıl bu kadar kötü hale getirdiler, insan üzülüyor. verilen paralara yazık ulan.

--- spoiler ---