30 Aralık 2018

bloodline s03e06:

Part 29

--- spoiler ---

.son dönemlerdeki en iyi bölümlerinden oldu. john sonunda mahkemeye çıktı ama tanık olarak dinlendi. kafalar gitti bir miktar ama çok güzel toparladı. eric sonunda kendine hakim olamadı. iyice suçlu bir tip olarak göründü. 

.buradan kurtulduklarında gerilim ne olacak? bunların gerilimi çok uzun sürmeyecek, zaten şimdiye kadar fazla bile sürdü. hala kardeşini öldürdüğü anlara dalıp gidiyor ama eric için tam biçilmiş bir suç yaratmışlar, adamın bir açığı falan ortaya çıkıp suçlu konuma gelebilir mi? kevin mi mahkemede şaşacak? ne olacak ki?

.john'un içinde bulunduğu durum harika oldu. adamın gerginliğini kontrol etmesi, ifadesinde falan afallayıp toparlaması da oldukça iyidi. karşıdaki avukat da iyi sorular soramadı. savcının açılış konuşması daha iyidi, buradan sonra eric'in kazanması çok saçma olur.

.kız kardeşi ortaya çıktı. meg salağını ortaya atacaklar. marco ile işleri halledeceğini söyledi dedi, ortaya çıktığı an hiç inandırıcı değil ama nereye bağlarlar onu bilemiyorum.

.kız kardeşinin john'u fotoğraf ile denemesi iyidi, oradan bunların bir şeyler sakladığını anladı. abisine inandı, onun lehine bir tanık olarak da ortaya çıktı. buradan toparlanmaz ama güzel gerginlik katacak.

.anne karakteri kendini tutamıyor. kiliseye falan gidiyor yine olmuyor. eskilerden dedektifi getirdiler, sadece john'un kafasını karıştırsın diye bunu tasarladılar, planlar falan iyidi ama çok işe yaramadı. hepsi ayrı bir manyak.

.kevin salağı sıçıp batıracak, ondan şüphe yok. onu ziyarete eric'in mal arkadaşı geldi. aydınlanma yaşadım muhabbeti yaptı ama pek sanmıyorum. mal maldır, adamın mallığı kalıcı, tipine de çok uygun. gerçek hayatta da bir maldır o bence.

.danny'nin oğlu elinde çekle gezip duruyor. önce  eric'in kız kardeşine, sonra anneannesine verdi. kimse kabul etmedi. olaylardan kendini sorumlu tutuyor ama ne halt edecek belli değil. john'un kızı ile birlikteler mi? değiller mi? orası biraz karışıktı sanki, şimdilik anlamadım.

--- spoiler ---