4 Aralık 2018

american horror story s08e10:

Apocalypse Then

--- spoiler ---

.yapamadılar, olmadı. herkesleri öldürüp sonra zamanda geriye gidip hikayeyi boşa çıkarmış oldular. zamanda geriye gidebilen özel büyücü kızın, gittiği zamandaki kendisi nerdeydi? ondan iki tane olmuş oldu. böyle olmaz ki?

.hem bir de şaka gibi deccal'i öldürdük ama fark etmedi, başka bir tane geldi gibi gösterdiler. hem de özel seçilmiş iki tane veledin çocukları şeklinde gösterdiler. ne gerek vardı ki şimdi buna? buradan devam ettirmeyi düşünüyorlarsa yazık.

.bu kadar sezonu güya birleştirmeye çalıştılar ama iyice batırdılar. yaşlı kadının psikopat seri katil olduğu sezon falan fena değildi, onlara göndermeli vudu büyücülü karıyı getirdiler ama olmadı da olmadı.

.zaten en başında mevzuyu anlamışlar, bilgisayar kurdu tiplere kızıl saçlı yaşlı cadı gidip büyü yapmış, içlerine özel büyücü kızları sokmuş, sonra da nasıl olsa zamanı geri alırız, dünya yok olsa da fark etmez demişler. 

.kızın hafızasını bloke etmişler, farklı bir karakter vermişler. coco mudur nedir? onun asistanı rolünde kıçını bile sildirdiydi, bir sürü eziyet meziyet, meğer en iyi arkadaşlarmış, baştan özür dilemiş.

.derken michael ile karşılaşması, sen nesin muhabbeti ve merdiven konuşmasına geliyoruz. orada zaten kıyameti getirdim bir şey yapamazsınız diyor. bunlar da hiç denenmeyen büyüye bel bağlayarak dünyayı kurtarmaya çalışıyorlar. kızın güçleri geri gelmiş iyi güzel ama coco'nun sevgilisi kızı bıçaklıyor.

.gücünü toparlayıp iyileştiremiyorlar, kız da büyüyü yapamıyor. en son o devrin üstün cadısı kendini feda ederek bu kızı üstün yapıyor, oradan büyüyü tamamlıyor. madem öyle dünya yok olmadan üstünlüğünü devretseydin ya, ziyadesiyle saçma oldu.

.android karıyı bir büyü ile param parça ettiler. hemen devreden çıkardılar. kimse kimseyi pat diye öldüremedi. michael o kadar kurşundan şeytanın çocuğu olarak kurtuldu, döndü hepsini şakkadanak öldürdü. ne bileyim sahneler fena olmasa da senaryo olacak çok kötü oldu.

.bir de duayen yaşlı karıyı da oynatalım demişler. michael'in annesi rolünde ev dışında ölmesine göz yumuyor. süper planları da bu hani, geçmişe gidip veledi ezmek! neyse bakalım sonraki sezon olacak mı?

--- spoiler ---