21 Kasım 2018

the walking dead s09e07:

Stradivarius

--- spoiler ---

.biraz gerilimli bölüm yapmışlar. rick ve maggie şimdilik dizide yok. maggie'nin nerelere gittiği belli değil. beş sene sonra veletler fazla değişmemiş. henry olayı zaten komple saçmaydı, onu abartmışlar. daryl henry'ye göz kulak olsun isteniyormuş.  böyle diyor carol.

.daryl'in köpeği, adı köpek olan bir arkadaşımız kendisi. yüreğimizi hoplattı. elemanın zombileri uzak tutmak için yaptığı tuzağa takılmış, havlayıp dururken daryl gelip kurtardı ama hem kendisi geberiyordu. hem köpek geberiyordu. pek heyecanlı oldu. henry güya yardım etti ama uzaktan da carol izliyormuş. bir şey zaten olmayacakmış. güzel gerdiler ama...

.daryl'i hilltop'a getirmiş oldular, o ara rosita ve eugene meselesi ortaya çıktı. eugene'yi bulmaya gittiler. gittiklerinde de yeni sürünün olayını sadece bir kafa darbesi ile duyulan ses olmadığı şeklinde açıklayacak gibiler. öyle yaparlarsa zombi hikayesi zora düşer. bu akılsız canlılar, toplanınca kolektif bir zeka oluşturmuş oluyor. böyle mi açıklayacaklar?

.yeni tipler aslında gereksizler ama ne bileyim yeni heyecan olmuşlar. müzik hocası tipin sanat konuşması güzeldi ama neandertallerin sadece sanat ile yok olup gitmesi diye bir şey olabilir mi? insanlar ile birleşip neden ırklarını devam ettirememişler? genlerimiz mi üstünmüş? son hali insanlığa karışmışlar diye biliyorum ama tabii saf ırklarını koruyamamış olmaları da soylarının tükenmesi demek oluyor. bağlam güzeldi en azından. michonne elemanın bir şey yaptığını zannetti, bırak onu dedi. sanki yavaşça bıraksa kırılacak, bir şey olmazdı. hızlıca dönünce kesiverdi. neyse ki kemanı kesti, adam da keser bu salak michonne.

.dönüş yolunun yarısına kadar gelecekti, hilltop'tan haberciler gelince rosita meselesini duyup birlikte gitmeye karar verdi. kendisi sanki kapı gibi güvenlik işte, diğerlerinin güvenliğini sağlayacağına silahlarını vermeyerek zaten işleri zorlaştırmıştı. neyse ki kimseye bir şey olmadı. bu yeni tipler yeni toplumda eriyip gidecekler mi? bir sürü figüran tip var, bunları özel olarak getirmiş olmaları gerek. özellikle işitme engelli meselesini...

-jesus yönetimde olmak istemiyormuş. tek elli gay arkadaşı ile birlikte dövüş yapmaları garipti. bunlar iki tarafın kurallarına aykırı olarak buluşup konuşuyorlarmış, olaylar bu şekilde patlak verdi. rosita'nın yanında havai fişek de olunca bu şekilde birleştirmiş oldular. zaten michoone ile maggie küslermiş, gittiğini bile bilmiyormuş. beş senede ne olduysa böyle yapmak istemişler ama tabii ki esas iki karakteri böyle çıkartmaları hiç olmamış. hele rick bu kadar zaman ne yaptı? nasıl geri dönemedi? bunları açıklamaları lazım.

--- spoiler ---