12 Kasım 2018

the walking dead s09e05:

What Comes After

--- spoiler ---

.juidth'i on küsür yaşlarına getirdiler. sırtında kılıncı, belinde silahı, ninja anası ve silahşör babasının kızı oldu. şimdi koskoca dizinin bütün karakterlerini ne yaptılar? rick'in ölü zannedilmesi bile dizide zaman kayması yarattı. zaman ilerlemesi yapmasalar daha iyi olacaktı sanki.

.rick'i öldü zannedip dramlara boğulmaları da güzel olmazdı ama şimdi bin tane soru ile böyle bırakıp geleceğe gitmelerinin manası neydi ki?

.zaten bölüm olarak şu vakte kadar ölmüş karakterlere bir saygı duruşu babında bir şeyler yapalım demişler. rick'in eski ortağı, hershel, sasha falan hepsi göründü. rick o yarayla o kadar zaman sürüyü yönlendirdi, sonra köprüyü patlatıp herkesleri kurtardı. kendisini feda etti zannettik ama çöpçüler kraliçesi de o ara oradaydı. allahın hikmeti işte, helikopter geldi, bir b olarak rick'i paketlediler. a ve b ne olduğunu sonra açıklayacaklar herhalde. rick mevcut hikayeden çıktı. bu sezon karakter olarak da ölmesi gerekiyor ama böyle mi yapacaklar yoksa?

.o kadar kan ile at üstünde bayılıp devam etmesi çok abartıydı. ortalıklarda kulube bulup içeri girmesinin manasını da anlamadım. sürüyü yönlendirecek miydi? yoksa saklanma yeri mi arıyordu? madem öyle üzerindekini çıkartıp neden yarısını sıkıştırmadı? bunlar hızlı geçti.

.zaten böğrüne demir saplanmış halde kemerle çıkışı çok acayipti, bu kısımları çok iyi yapmışlar. atın kaçmaması biraz saçma oldu. en başında ürkek at sonuna kadar yanında kaldı. en son köprü civarlarına gelince kaçtı gitti. o ara tüm ahalinin gelip kendini kurtardığını gördü ama öyle bir şey olmadı tabii, tek tek öldürmek için çok büyük bir sürü zaten. hepsi belliydi.

.neyse işte tam ısırılacakken daryl uzaktan rick'i kurtardı. köprü zaten yıkılmıyormuş. fazla sağlam yapmışlar. diğerleri sürüyü yönlendirelim, kurtaralım falan filan derken dimanitleri gördük, zaten patlayıcı yok mu ulan diye de bağırıyorduk. dimanitleri patlattı, kendini feda etti zannettik. olay çözüldü ama helikopter ile zaman kayması olmadı işte.

.üstelik maggie negan ile güya hesaplaşmıştı. gitti kapısına michonne ile biraz ağlaştıktan sonra güya adamı öldürecekti, güya kendisini öldürsün diye kötü sözler söyledi. negan'a ışıkta bakınca yıkılmış bir adam gördü, ölüm ona kurtuluş olacak diye öldürmedi. böyle de bir mantık işte. esasında hayat hakkı falan filan olmalı, zaten işkence gibi bir hapis de olmamalı ama neyse uzatmıyoruz.

--- spoiler ---