30 Kasım 2018

the gifted s02e04:

outMatched

--- spoiler ---

.mutantlar için özel bir akıl hastanesi gibi bir şey varmış. oraya baskın yaparak bir çoğunu güya serbest bıraktılar. yöneticileri de televizyon karşısında itiraf etti. böylelikle propagandasını yapmış oldu. içlerinden özel bir tanesini de kaçırdılar. kim bilir ne özelliği var. 

.birbirlerine düşman oldular. salak sarı kafalı oğlan, ablasını uzaklara fırlattı. kafasını falan çarptı. daha sonra ölümüne de sebep olabilir, aynı rüyaları görmüştü. ortak güçleri meselesi zaten ayrı bir konu.

.hepsi birbirine düşüyor, başlarındaki karı da uzaklardan bunları izliyor. ne ara bu kadar sadık savaşçıları oldular? başlarda normal bir anlaşmazlık gibiydi, şimdi böyle oldu. biraz saçma yani.

.hemşire anne karakteri bağımlı tipe önce yoksunluk çektiren ilaç veriyor, sonra da uyuşturucu veriyor. sadece bilgi sağlaması için bilgisayarları hacklesin, güvenlik kameralarına erişilsin diye.

.izledikleri görüntü içinde oğulları gülümsüyor, zorla orada tutulmadığı belli oluyor. annesi hala kabul etmiyor ama bunlar karşı taraflarda kaldılar, çok saçma yani. ayrı bir kötü bulsalar daha iyidi, devamlı bir dram izletecekler.

.eski savcı baba karakteri, lider john'a güçlerinden bahsetti. ilaçla bastırmanın iyi bir şey olmadığını anlattı ama anladığını sanmıyorum. bölüm sonuna doğru yine kontrol edemedi, eliyle yaktı yıktı bir sürü şey. eğitime ihtiyacı var ama mutant olmaya hiç hazır değil.

.bir de sentinel ajanı meselesi var, karın ağrısı gibi. karısı ile konuşmaları ayrı bir sıkıntı, adamın takıntısı ayrı bir sıkıntı. en sonunda nefret grubu üyesi polis buna bize katıl dedi, son görüntülerden sonra katılacak gibi. çok da gereksiz bir olay. bir karakter yarattık sürdürelim bari demişler.

--- spoiler ---