17 Kasım 2018

supernatural s14e06:

Optimism

--- spoiler ---

.jack en sonunda kan tükürerek yığıldı kaldı, ne olmasını bekliyorlardı? tamam el kitabı yoktu ama bir yerden sonra eski melez tiplere ne olacağını düşünmeleri gerekiyordu. güçleri gelecek diye beklerken ölecek diye iki saat uğraştıracaklar. yeter ulan, adamların formülünde bu da zaten en başta...

.bunun haricinde jack ben oturamam, ava çıkmam lazım diyorlar. bunların av muhabbeti bir yerden sonra komik ötesi, ne avı arkadaş? eve ekmek mi getiriyorsunuz? zaten paraları nerden kazanıyorlar? avdan para kazanan yok, bu ekmek teknesi nasıl yürüyor? sadece kredi kartı sahteciliği ile olacak iş değil ki? ingilizlerin yine derin devleti vardı en azından.

.şimdi varıyor geliyor burgerci kıza, fbi'den geldim diyor. o da he tamam, ekmek parası lazım bana diyor, parayı sıkıştırınca da konuşuyor. jack'in halleri komikti. not almasından seks muhabbetine pek komikti. daha oğlan sevişemeden ölecek gidecek. tabii daha dünyaya geleli kaç sene oldu? bunun üzerinde durmadılar hiç

.bir tane kızcağız buldular, ölü canlandırıcıymış. kütüphaneciymiş. eski erkek aradaşını öldürüp tekrar canlandırmış. iki bölümdür yürüyen ölüler muhabbeti yapıyorlar. tam zombi gibi değildi, büyülü bir şeydi. silahla ateş edince ölmedi, kafaya darbede ölmedi de beynini patlatması gerekiyordu. öyle bir şey yapmak yerine gümüş kazıkla kabre koymuşlar. böyle yeterli diyor. o gümüşlerin parası nerden geliyor diye de sormak isterim.

.kız kaçtı, sonraki bölümlere bıraktılar. oğlanı tamamladılar. dean ile jack sohbetinde de jack yığıldı kaldı, bölüm bitti.

.diğer tarafta sam ve charlie avlardalardı, otobüs durağında beklerken sohbetler. uzun uzadıya konuşmalar. son kısımda da olaylara akmalar şeklinde ilerledi. yapışkan sinek olayı da saçmaydı. onların ahalisi falan filan derken de saçmaydı.

.charlie gideceğim buradan dedikten sonra sam'in iki laf etmesi ile tamam kalacağım demesi de saçmaydı. ne diyeyim bilemedim. laf salatası olsun oturduğumuz yerde dizi çekelim diyorlar. adamların bu halinle de izletiyorlar, o ayrı başarı. bir de yarı insan yarı sinek şaka mı bu? grimm hikayesi gibi oldu.

--- spoiler ---