14 Kasım 2018

supernatural s14e05:

Nightmare Logic

--- spoiler ---

.gereksiz bir bölüm daha, cinli minli bölüm kaktıralım demişler. gereksiz olmuş. michael nereye gitti muhabbeti yapmayalım diye, her seferinde olduğu gibi sezonun genel hikayesine, halledeceğiz bunları falan filan diyerekten bölümü bitirdiler. adamlar dialogları ezberlemiyordur bile, aynı şeylerler tekrar tekrar konuşuluyor.

.tabii bunca zamandan sonra bırakılmaz, hep aynı şeyler olsa da insan merak ediyor. micheal'ın planı saçma, planlı şekilde dean'i bıraktıysa saçma, daha iyi bir şey tasarlamış olması lazım ama dünyayı ele geçirmek için avcılarla uğraşmasına ne gerek varmış ki? önce canavarların güçlerini artırıyor, sonra avcıları avlıyor. şimdi de herkesi uyardılar. bu kadar yani.

.bir de bobby meselesi çıkardılar. adamın dramı, kafası yerinde değilmiş de şuymuş buymuş. mary ile sevgili mi oldular lan yoksa? birlikte tatile çıktılar gibi gösterdiler ama açıklama yapmadılar, gereksiz de oldu. bir süre göremeyeceğiz herhalde.

.zaten cass, lucifer ve jack de yoktu. adamlar esas karakterleri bir kenara koyup kardeşlerin saçma avlarına devam etmeyi çok seviyor. büyük kısmı bundan ibaret.

.bir tane genç avcı kızcağız, geçenlerde ölümden döndürülen kızmış o, girişe bunların hepsini koyuyorlar ama bölüm sadece bir hayalet hikayesine dönüyor. eve giriyor, yakalanıyor. sam de avcılar için bir kontrol sistemi kurmuş. geri bildirim yapmayanın başına bir şey geldi diyerekten son kaydına bakarak incelemeye geçiyorlar. tabii ki avcılık olayını da ileri teknolojiye getirmeleri gerekiyor.

.bunlar mekana varıyor. anası ve bobby de varmış. hepsi birlikte olaylara atılıyorlar. en başından beri hemşire adamda bir sıkıntı olduğu zaten belli, cin çıkıyor kendisi. dean ile biraz sohbetli, beyin parçalamalı olaylara girişiyorlar ve bölüm böylece bitiyor. bobby yaralanıyor. kızcağız kurtuluyor. cin öldürülüyor ve herkes yoluna gidiyor.

--- spoiler ---