3 Kasım 2018

supernatural s14e04:

Mint Condition

--- spoiler ---

.yine bildikleri gibi devam ediyorlar. yan konu olarak şu vakte kadar yaptıkları hikayeler içinde en eğlencelilerden biriydi ama tabii çok boş beleş olunca o kadar sevemiyoruz. thundercats'i hatırlayan insanlara yönelik mi yapmışlar? onlar hala bu diziyi izliyor mudur ki?

.bir tane süper kahraman, oyuncakçı falan filan satan bir dükkanın sahibi kanserden ölür, önceden anlaşamadığı, dükkandan bir şeyler aşırıp duran elemana dadanır ve dean'i neşelendirmek için bu olayın üzerine giderler. anahtarlığı da yakarak sorunu çözeler. mevzu budur.

.korku filmi güzellemesi güzeldi tabii. baltalı arkadaş korku filmi benzetmesi, dean ve benzerinin filmler hakkında konuşması. tekrardan hastaneye gelip oradan olayların devam etmesi, arada giriş yeşil ekranı girmesi ve esas katilin açıklaması da komikti. bunları güzel tasarlamışlar ama bu kadar boş beleş olmak zorundalar mı?

.sam da cadılar bayramından nefret ediyormuş. sevdiği kızın çağırdığı partide kusmuş da sonra böyle olmuş. durumlar bundan ibaret işte.

.sam'i kızın tekine benzetmeleri de kendileri ile dalga geçmek gibi. sakal kesiminden sonraki dean tepkisi de fena değil. daha sakinler ama devamlı korku filmi efekti vardı.

.soruna yol açan oyuncakçı eleman, süpermen yüzünden kavga eden bir tip. oyun manyağı ve annesi ile yaşıyor. bu tiplemelerle de göndermeleri bol. annesinin evine dönmüş diyelim ama göndermeler güzel. küçük thundercats kuklasının onu dövmesi komikti, sonra elektrikli testereye geçince işler karıştı. elemanı tekrar uyanmış halde göstermediler. hastanede olaylar karıştıktan sonra o şekilde bitti gitti.

.dean'in korku filmi sevmesi, sam'in hayatımız korku filmi demesi, sonra olayları atılması şeklinde ilerletmişler. mekanlarında yabancı insanların olmasından dolayı da bıkmış, klasik işte hepsi. sonra bir dava çözelim de keyfimiz yerine gelsin modu. böyle diye diye 14 seneyi yediler bitirdiler be.

--- spoiler ---