11 Kasım 2018

mars s02e01:

We Are Not Alone

--- spoiler ---

.yahu bu diziyi o kadar beğenmemiştim ama bıraktığımı da hatırlamıyorum. ilk sezon altı bölümmüş, dört bölüm izlemişim gerisi kalmış. ya unutmuşum ya bir hata olmuş. şimdi tvde yeni sezonu görünce izleyeyim dedim, ilk sezondan aldığım keyfi bir bölümde aldırdılar. işler genişlemiş, yeni tipler gelmiş. tek bir olaya takılmıyor gibiler. en azından şimdilik bu böyle.

.tabii işin kötüsü izlemediğim bölümlerde ne olduğunu kabaca görmüş oldum. dönüp izler miyim bilemiyorum. izlersem artık geçmişe dönük olarak eklerim, izlemezsem de böyle bir istisna olsun. çok da mühim bir dizi değil.

.marsta doğal kaynak arayışına dünya devletlerinden şirketler birliği arama yapmaya geliyor. üstelik devletlerin bağlı olduğu kurallara bağlı değillermiş. bizim esas ekiple sürtüşme yaşıyorlar.

.ilkin yeterince su getirmiyorlar. ekibin suyuna ortak oluyorlar, böyle bir anlaşmaları varmış. devletler şirketlerle anlaşmış, hemen kabul etmiyorlar ama güneş panellerinin yapımına yardım edecekler diye kabul ediyorlar.

.su borularını döşüyorlar, fazla hızlı döşerken esas elemanlardan becerikli mühendis zenci kardeşimizin kolunu boruya sıkıştırıyorlar. çok abartı bir hızlılıkta, dur mur diyorlar ama salağın teki çekin boruları diyor kol koptu zannediyoruz ama kopmuyor. o kadar da dramatik değiller neyse ki...

.sonra karşılıklı tekrar konuşmalar, biraz daha anlayışlar ve ilerde artık petrol olaylarına falan geleceklerdir.

.mürettebatımız içindeki doktor karakteri evini özlemiş, dünyayı özlemiş. su işleri ile uğraşan sevgilisinden ayrılık anlamına gelecek yolculuğu saklamış. bunun dramını basalım demişler, eh insani olacak da izletecek.

.arada yine antartika petrol meseleleri var, orada maden çıkarmak için çabalayan insanları göstermişler. ropörtajlar falan filan derken buralara gitmiş mesele. zaten arada bilen insanların maden için marsın anasını ağlatır bunlar demeleri de var. kaynak varsa, kar edeceklerse sömürürler. insanlık kendi pisliğini oraya kadar taşır mantığı çıktı. hepsi sömürgeci itler de ondan böyle düşünüyorlar. dünyaya fazla benzemesi güzel olmazdı. gerçekçi düşünüyorlar işte. fazlası yok.

--- spoiler ---