29 Kasım 2018

manifest s01e07:

S.N.A.F.U.

--- spoiler ---

.geçen bölümden güzel bir hava yakalamışlardı. başlangıç haricinde sanki iyiye gidecek gibi yapıp yine ellerine yüzlerine bulaştırmak üzereler. bir kere minik veledin durumunu açıklamaktan çok uzaklar, üzerine saçma sapan çözümler buluyorlar. karakterlerin dramları zaten çok anlamsız, bir de çağrılara iman gibi bir mesele eklediler.

.baba karakteri kendi imkanları ile muhasebe şirketine girip oradan parayı takip edip oğluna bağlanan adamı bulmaya çalıştı. bilgilere ulaştı ama nsa zencisi usb belleği elinden aldı. adam iyi mi kötü mü? diğerlerinin çevirdiği işi yakalamak için mi bir şey yok diye cevap verdi? bunlar henüz belli değil. veledin dediğine göre artık o iyilerden biri.

.devlet içinde gizli bir örgüt bu deneyi tasarladı mı? yoksa bu tiplerin başına ne geldi diye onları test mi ediyorlar? bir tane karı buldular ama mevzu ile ilgisi yokmuş. beyinlerin internet gibi birbirine bağlanmasını tasarlamış, çocuk üzerinde yapılan deney böyle bir şey. tüm olayı kendisi tasarlamış gibi de değil, ayrıca beş sene yaşlanmamalarını nasıl açıklayacaklar?

.baştan sonra bu bilgi için uğraş biraz bölümü boşa götürmek oldu. dolgu kısımları olarak da karakterler arası dramları eklemeyi ihmal etmediler. danny denen babası yerine gelmiş tip, kız ile tırmanma sporu yapıyor. babası alınıyor ama belli etmiyor. aile arası dram bitmiyor.

.diğer tipler arası muhabbet daha komik. en iyi arkadaşı ve eski nişanlısının evine yemeğe gitti. komik bile değil aslında, nerdeyse fanteziye gidiyor olay. kadın sonra bölümün salak saçma bir olayına bağlantı kurarak yemekten kalktı.

.yaşlı bir adamın parasını çalmak için öldüren bir tip var, bu adamın yeğeni var. bölümün konusu buydu. mike denen karı, kalp sesi duyuyor. kalp sesi ile yönlendiriyor. hadi veledin yanında kalp sesi duymasını anladık da elemanı nasıl gösteriyor. veletten çok uzak şekilde kalp atışları ile yön bularak dayısını öldürmüş adamı buluyorlar. zaten salınması da saçmaydı ya neyse işte. bu şekil halledelim demişler.

.kalp olayı biraz dokunaklı, en iyi arkadaşının kaza ile ölüme sebebiyet vermişti. kızın kalbi bağışlanmış, o kalp de bu yeğen tipinin içine konmuş. ilkin elemanı zaten kız zannetmiştim. garip bir tip. hepsini de esas velet çizim yapıp dolabın üzerine yapıştırıyor. böyle bir gizem karmaşası yaratıyorlar.

--- spoiler ---