19 Kasım 2018

american horror story s08e08:

Sojourn

--- spoiler ---

.saçma sapan başka bir bölüm daha, bu kadar sezonun hikayesini birleştirdikleri sezondan çok şikayetçiyim, keşke daha iyisi olsaymış. şimdi dünyanın sonu, kıyamet ve şeytanın oğlu meseleleri kötü değil ama olmamış. çok abartmışlar.

.şimdi esas oğlanı çıkardık diye robotçu bir eleman olarak onu getirelim demişler. iyiler güzeller, eğlenceliler ama bokunu çıkartmışlar. göndermeler yapıyorlar, ünlüler, başarılılar şeytana ruhunu satmışlar. bir de kilisenin tersi, marşlarını bile tersine söylüyorlar sanırım. şeytan kilisesi de hiç olmamış. ara tipler de hiç olmamış.

.esas hikaye hatası da var, ulan önce sevdiklerini, destekçilerini canlı canlı yakıp sonra gel senin içindeki insana dokunayım ne demek? üstün cadı böyle bir tasarım yapmış. eleman geliyor, kül olmuş bedenler yanında ağlıyor. karşısına geçip kimseyi canlandıramazsın, o karıyı özel yere kitledim diyor. şaka gibi.

.sonra ormanda şeytan babasından ses seda istiyor. halüsinasyon görüyor, babası onunla konuşmuyor. yollara vurduruyor kendini. derken ters haç ile şeytan kilisesini buluyor. arka sıralarda otururken yaşlı bir kadın buna yardım ediyor. şeytan kilisesinde yardımsever insanlar işte.

.karnını doyururken, ben şeytanın çocuğuyum. deccalim, beklenen kişiyim diyor. kulağının arkasındaki 666 işaretini de görünce iman ediyor. kilisesine götürüyorlar. iki insan kesiyor ve bir şey yapmıyorlar. esas kadın olmayınca, anne yerine koyduğu kadın olmayınca öyle kalmış.

.buna çözümleri de robot üretmekmiş. insansı robot için resmen dizinin canını okumuşlar. ne alaka abicim? kadının yapay zekası ne alaka? şeytanla anlaşma yapmış tipler ne alaka? hiçbiri olmamış işte.

.kadını yapıyorlar, karşısına geçiyor, seni özledim diyor ve bölüm bitiyor. sonra dünyayı yok edecek herhaalde de, nedir şimdi bu?

.esas hikaye cadılarla kapıştığı sahne olması gerekirdi, sezonun başında, hikayenin en başına döndüler, hala gelmeleri gereken yere gelemediler.

--- spoiler ---