24 Ekim 2018

the man in the high castle s03e07:

Excess Animus

--- spoiler ---

.şu frank ile juliana yanyana gelince benim tüylerim diken diken oluyor, bir tiksinme kaplıyor içimi. zorla çift yapmışlar gibi. uyuzun teki ikiside zaten ama ikisi bir tam bir uyuzluk karmaşası oluyor. juliana desen başka erkeklerle takılıp gelip frank ile takılmaya çalışıyor, biraz ara ver bari kadın. birisi eski nişanlısı, onunla birlikteyken aldattığı adamı öldürdü geldi. güya seviyordu meviyordu. bir kere öpüştüğü adamla o kadar yol tepki, o da yanında. nedir bu saçmalık kardeşim?

.o kadar güzel konuyu getirdikleri yer insanı üzüyor. şimdi ayak üstü naziler tüm evreni ele geçirecekmiş. nazi olmayan paralel evren kalmayacakmış diyor. gördüğüne anlatmaya başladı ama böyle anlatınca hiç de güzel olmuyor.

.esas olay tagomi abimizin, baş müfettişe durumu anlatmasıydı. özünde kötü adamlar değiller ama ağır faşistler, hele baş müfettiş eli kanlı bir faşist. bu dünyada faşist olmayan yok, john smith'den daha kötü bir insan, ona şüphe yok.

.paralel evrenleri anlattı, juliana'yı anlattı ve nazilerin tüm evrenleri ele geçirme planından bahsetti. artık herkes her şeyi biliyor ama ne yapılacak? orası belli değil.

.himmler tagomi'nin icabına bakmak için adam gönderdiği halde john smith'e bir gece vakti, yok öyle bir şey dedi. şu liderlerin mallıkları insanı üzüyor.

.john da kendi çapında film manyağı oldu, diğer filmlerde oğlunu görür diye mi izliyor? başka bir araştırma mı yapıyor? gözünün önünde adam evren değiştirince bunun tekniğini çözmüşler, onlar hep zaten testmiş. daha azını beklemezdik, pis nazi bilim insanlarından, şimdi makine ile alternatif evrene adam yollayacaklar. bunu becerirlerse işler çok değişecek.

.hep birlikte madenlere gidip yaptıkları makinayı patlatmaya çalışacaklar. ekip tamam ama en başta insanı kıl eden ekipti bu, şimdi hangisi gelecek ne olacak orası belli değil. baş müfettiş de tarafsız bölgeye gelecek. frank için geliyor o.

.juliana ve arkadaşları tekrar nazilerin mekanlara gidip olayı engellemeye çalışacak. insanlara filmi izlettirerek çok iyi iş yapıyor sanki, izlemeyen kalmadı.

.bir de john'un karısının azması olayı var ki evlere şenlik. oğlanın durumu, alternatif evrenleri karıya söyleyemez ama adam bu kadar sıkıntıdayken psikiyatristi ile ilgili hayal kurmasını yakıştıramadım. bir de en son omzuna dokundu, çok ayıp etti.

--- spoiler ---