28 Ekim 2018

the haunting of hill house s01e06:

Two Storms

--- spoiler ---

.baştan sona fırtınalı ve dönerli bir çekim yapalım demişler. fırtınalar dinmedi, kameradan da kafamız döndü. tek kamera ile çekmeye çalışmışlar. arada geçmiş ve şimdiki zaman geçişleri vardı. ambiyans böyle pek güzel olmuş da hikaye olarak neyi açıklıyorlar hala anlamıyoruz. ev öldürdü diyor, ananı da ev öldürdü diyor. kimse inanmıyor.

.anaları da görmeye başlamış, küçük kızına böyle şeyler denir mi mesela? demişler, bir çözümünü bulmamışlar. steive salağı bir taraftan doğru söylüyor. hepsi adam yüzünden ölmüş gitmiş oluyor.

.anası küçük kızını teskin ederken ben de görüyorum ama zararsızlar diyordu. kadında arada yayın gidiyormuş. evde eski yaşayan tipleri görüyormuş. fırtına zamanı camların patlaması, kadının bir oradan bir buraya çıkması gibi şeyleri baba karakteri de görmüş. ne olduğunu yine de anlamıyoruz.

.luke kendisini öldürmedi demişti, babası da bunu biliyormuş. ne peki? luke annesi kılığında görmüştü. onu da takip eden bir tip vardı. hiç bunlara girmediler. birbirlerini suçladılar.

.en başında aile bir araya gelmesi iyi bir şey gibi davrandılar. ölü evinde gülümsemeler falan pek olmadı tabii, sonra tartışmaya başladılar. en hararetli kısmı tabii para meselesiydi. elemanın yazdığı kitaptan pay alanlar ortaya çıktı. 

.theo ve kocası da aldığını itiraf etti, ikisini de kovdu movdu derken bir odada oynaşıyorlar gibi buldu. öyle bir şey yoktur herhalde, kadın sarhoştu ama öyle görünmüş olabilir. bir de aile içi dram çıkarmasalar çok sevineceğim.

.theo nell'e dokunup ne hissettiğini görmüştü, çok kötü de ağlamıştı. bunu falan neden açıklamıyor? neden kimse araştırmıyor da ölüsünün başında tartışıp duruyor. delirdi kendisini astı demekten öte bir şey olsa iyidi.

.güzel kısmı, küçük kız fırtına zamanı kaybolduğu zaman aslında sadece boyut değiştirmiş gibi bir şey. o oradaymış, diğerleri onu görmüyormuş. bağırıyormuş çağırıyormuş ama gören olmuyormuş. aynı şey bükük boyunlu kadın zamanına geçtiğinde de oldu. tabutunu aşağı iten de muhtemelen kendisiydi. elektrikler neden gitti, onu pek anlamadım. madem ev dadanılmış bir ev burada kim var? kendisi mi düğme koydu gözlerine? cevapları bekliyoruz.

--- spoiler ---