24 Ekim 2018

the haunting of hill house s01e04:

The Twin Thing

--- spoiler ---

.küçük kardeşin hikayesine geldik. bunlar ikizmiş yeni fark ettim. luke denen bu keş doksan gün temiz kalmış, olaylar oradan itibaren başlamış. on senedir bağımlıymış, ailesinden devamlı çalmış, yalan söylemiş, derken bunu tesise yatırmaya karar veriyorlar. oradan sonrasını zaten biliyoruz.

.rehabilitasyon merkezinde bir tane arkadaş edinir, kızın teki, ona güvenir, yoksunluk çekerken yanındadır falandır filandır. hatta abisine yemeğe gittiğinde yanında götürür, abisi bu konuda uyarır ama çok da ileri gitmezler.

.derken dördüncü aşama dedikleri kısma geçtikten sonra arkadaşı tesisten kaçar, bu da onu bulup getirmek için kaçar. ikisi de kuralları ihlal ettiler diye atılır. aslında biraz saçma kural ama vardır bir bildikleri.

.zaten kızın kurtulma gibi bir derdi yokmuş. biraz kafaları bulmuş, tedaviyi sıfırlamış. şimdi oğlan gelip onu kurtarmaya çalışırken sadece 200 dolarını alıp gitmeyi düşünmüş. bir de minik bir öpücük konduruyor. bu da ne diyor eleman, öyle bir tip. öncesinde seni kız kardeşime benzetiyorum, o da bana inanır falan diyor. üzücü hikaye birader.

.neyse eleman parayı, kalacak yeri, güvenini falan kaybettikten sonra şapkalı tip buna git gide yaklaşır. onu da geçmiş hikayesinde görürüz. odaları kontrol eden şapkalı bir adam vardır. uzun boyludur, ayakları yere basmamaktadır. uzun boylu adam ancak kendi boylarında biri olur. küçükken gördüğü açı ile büyüdüğünde görmesi ilginçti. adam bunları görmemek için uyuşturucuya başlamış. bir taraftan hakkı var gibi yapıyorlar.

.diğer taraftan bu son sefer yediye kadar sayıp kendini güvende hissetme meselesi yemedi. küçükken bunu kardeşini korumak için kendisi bulmuş. şimdi bölüm sonunda yediye kadar saydı ama olmadı. adam arkasına kadar gelip döndüğünde annesinin yüzü oldu. gözlerinden ışık fışkırdı. annesi de yanına çağırdı. hepsini ölüme mi çağırıyor? ikiz kardeşi nell o yüzden mi eve gidip öldü? o yüzden mi bu adam ölüm haberini duyduktan sonra intihar değil dedi? durumlar böyle biraz üstü kapalı şekilde gidiyor.

.şimdi geriye esas nell'in hikayesi kaldı. ikiz kardeş olayı bir taraftan mühimmiş ama eleman ayık kalacak mı? ölümü tarif ederken yoksunluk gibi de anlatmaları güzeldi aslında, hayat bağımlılığına yoksunluktur bu.

--- spoiler ---