27 Eylül 2018

the whispers s01e13:

Game Over

--- spoiler ---

.pek güzel bitti aslında ama adamlar dizinin iptal edileceğini düşünmemiş. güzel başladılar, gelişme bölümleri kötüydü, çok saçmaladılar ama sonunu güzel bağladılar. tabii en önemli soru şu o kadar uzaylı teknolojisi insan çocuğuna neden ihtiyaç duysun? onları ne yapacak? nereye aldı? bir tane de yetişkin almak zorunda kaldı, onu nasıl engelleyemedi? neden hepsi aynı anda olmak zorundaydı? bir tane dedim ama on tane soru sordum.

.bir olaylar olduktan sonra bunların fark edip harekete geçmeleri de çok tekrar etti. drill'i hep geriden takip ediyorlardı. dizinin sonunda yine ancak böyle oldu. bunlar uyanana kadar tüm çocuklar olması gereken yere geldi. tabii neden hepsini tek tek alıyorlar, aldıkları alette ne var? topluca ışınlasalar daha kolay olmaz mıydı? belki öyle durdurmak mümkün olabilir diye böyle yaptılar bilemiyorum ama uzaylı hikayesi pek olmadı. uzaylı gelince bir nükleer de sallama geleneği bozulmadı. bir işe yaramadı öyle gitti.

.henry'i ormana götürmeleri çok saçmaydı. minx'i kurtarmak için böyle yaptılar ama uzaktan görüntülü bağlansalar olmuyor muydu? kızın yerini göstermeyeceği, kendisi için kullanacağı barizdi. işaret dili ile gerçekten çocukla konuştuklarını düşünüp böyle bir risk aldılar ama insan başkasının çocuğu için kendi çocuğunu riske atmaz herhalde. en sonunda kendini feda etti, oğlanı kurtardı ve orada bitti. oğlanın psikolojisi de biter. on sene sonra diziyi devam ettirirlerse henry müptezel olur, benden söylemesi.

.bir de eski drill arkadaşlarını getirdiler. 82'deki ziyaretten kalan erişkinleri de kullanıma soktular. uyuyan hücreler gibi, bunlarla konuşmuş. arkadaşlığı ömür boyuymuş. şimdi bunların beynini mi yıkıyor? yoksa hareketlerini de kontrol ediyor mu? bunları cevapladılar ama yetişkinlerin kullanılması meselesi iyidi. bu işlerle uğraşan tipleri paketlediler ama tam beceremediler.

.başkanın kızı kendini yok etti, ona bir şey demediler. başkandan bir şey de çıkmadı. savunma bakanı bile kendi insiyatifi ile bomba sallıyor. başkan nerede arkadaş?

.kızı uzak bir yere götürdüler. güya sorguluyorlar, iki geyik muhabbetten sonra kız kendini yok etti, kendini yok etmesiyle de diğerlerini kontrol altına aldılar. nasıl oldu bu hadise? orası da açıklanmadı. küçük kız sinyal gönderince uzaydan geri sinyal gelmiş, eski sinyali anlayan tip ortaya çıkıp durumu anlatamadan öldü, çocuklar hazır mı diyormuş. çocuklar gitti.

--- spoiler ---