28 Eylül 2018

maniac s01e05:

Exactly Like You

--- spoiler ---

.son kısmında olayları manalı yapmaya çalıştılar ama olmadı. bu devirlerde gezmeleri, şimdi yetmişlere inip salak saçma bir hırsızlık hikayesi içinde olmalarının manası ne ki? yapay zekaları da hikayenin içine girmiş, girmeye çalışıyormuş. neden oluyor peki bunlar?

.bir lehim aktıydı. güya kontrol ettiler ama o kadar şeyi bile göremediler. sonra her şeyde bir düzen vardır. kozmik plan vardır demeye getiriyorlar. seçilmiş kişiler zannedecek bunlar kendilerini ama alakası yok işte.

.hikaye değerlendirmesi güzeldi işte bir tek. deneye devam etmek için doğruları söyledi. tahlili komik sayılır. annesiyle sorunları olan bir tip olarak çıktı.

.hikaye içinde ikisini joystick ile ayırmaya çalışmaları da komik sayılabilir. tekrar hikayelerine dönüyorlar iyi güzel de hikayenin manası ne? kasanın içinde aldıklar ne ? kibrit kutusuna sığacak bir hakikat mı yoksa? bunları bilemiyoruz.

.hikaye içinde yine kazasına göndermeler vardı. aptal adamın da hayali abisini biraz gördük. bunlardan başka ilgi çekici bir şey bile olmadı. yine sıkıcı bölüm yaptılar, deney böyle olaylar üzerinden ilerleyecekse hiç güzel olmayacak. üçüncü ilaca da benzer muhabbet yaparlarsa yazıklar olsun. bu kadar puan al sonra gram güldürme, sonra da salak salak kostümlerle devirler dizisi yapmaya çalış. yazık.

--- spoiler ---