12 Eylül 2018

fear the walking dead s04e11:

The Code

--- spoiler ---

.bir dizi genel hikayesini ancak bu kadar piç edebilir. ulan iyi kötü bir hikayeleri vardı. ilkin anası oğlu öldü, hadi bunlar yeni takım kurdu maceralara atılacaklar dedik. takım makım kalmadı. son bölümler teker teker insanlar üzerine geliyor, hadi ona da tamam diyeceğim ama hikayeleri o kadar saçma ki artık dizini neden izliyoruz lan diye sormadan edemiyorum.

.morgan karakteri walking dead aleminin en sağlam karakteri idi. en başından beri olan tiplerden. sonra adamı bozdular, mahvettiler. walking dead'de perti çıktı attılar fear the walkin dead dizisine şimdi iyice saçmalattılar.

.adamın ve karakterinin de günahı yok, şimdi bölümün hikayesi insanlara kutu bırakan tipler diye ortaya çıkartıyorlar. tır kullanan iki tane tip, hadi yine kendince komik tipler. ona da lafım yok ama bölüm başında adamların kötü olduğu ortaya çıkıyor, morgan telsizde konuşup durumdan kurtulunca da iyi oluyorlar. bu kadar basit miydi?

.bir de yeni bir tip, bira yapıcı bir eleman nikita dizisinden miydi neydi? onu getiriyorlar. bir biraları eksikti. hepsi birlikte toplanıp walking dead ile devam edeceklerse vay halimize, hepsi oraya gidiyor ama önce arkadaşlarını kurtaracak.

.zaten başta köprüye gelip yıkıldı diye geriye dönmesi bu morgan karakterinin sesler duyup kafayı yemesi ile aynı dalgaydı. adamda resmen araz kaldı, düzelmiyor. zora gelince bu hallere düşüyor. sonra bir itiraf, korkağım ben de ondan böyle diyor. en cesur, en dövüşçü tiplerindendi. bir ara ben ölümsüzüm diye geziyordu nerdeyse. ne bileyim bu kadar karakterle oynamaları çok gereksiz.

.normal kötü bir hikayeyi parçalar halinde gösterseler, bu akıştan bin kat daha izlenebilir olur. gereksiz işlere bir sürü zaman harcatıyorlar. genel yapılanın dışında bir şey yapmak istiyorlar ama işte bu diziye hiç gitmiyor. karakterleri zaten yeni geliyor, o kadar derinliği de yok. olaylar zaten külliyen saçma, izleyeni mal yerine koyuyorlar. üzüyorlar. ayıp ediyorlar.

.ekleyeyim. morgan'ın araba üzerinden zombilerden kurtulması sahnesi de pek saçmaydı. gündüz vakti o kaçışı yapmadı, geceye kadar bekledi. bir tane zombi uzanıp ısıramadı. sonra atlayıp kutuların içinden çıkmış bir çakı ile elini kurtardı, sonra da hepsini öldürdü. 

.ilk başta oraya düşmesi ayrı saçma, ellerinde silah olan tiplerin buna yardım etmemesi saçma, dönüp tekrar bunlara güvenip iş yapması ayrı saçma, nerden tutarsan artık.

--- spoiler ---