2 Eylül 2018

cobra kai s01e01:

Ace Degenerate

daha eğlenceli bir dizi gibi beklemiştim ama o kadar eğlenceli çıkmadı. komedisini falan ilk bölümden yargılamak olmaz ama ne bileyim dokuz puana çok daha iyi vakit geçirmek istiyor insan. esas oyuncular hakkaten karate kid filmindenmiş. ben sadece ikinci olan tip öyle zannediyordum, birinci olan tipin de hikayesini devam ettirmişler. bir araba galerisi açmış, bonzai veriyor hediye olarak. böyle bir çerçeve kendi çapında komik ama diğer taraftan iç sıkıcı. hallerine insan üzülüyor. çocukluğunun filmlerinden tipler olunca ister istemez kendine bakıyor falan, iyi hissettirmiyor o açıdan. çok ciddiye almamışlar, hayat falan demeye getirmiş olabilirler. oralarına karışmıyorum. hikayeleri tekrar edecekler gibi duruyor. youtube red original series diyor. altyazılarını falan kısmen engellemişler. bakalım yirmişer dakikadan izlenir biter gibi duruyor.

--- spoiler ---

.ilk kısa bir hatırlatma, o tekme kural dışıymış. bunca zaman bizi kandırmışlar. onu da iki saniyede sıkıştırdılar. eleman yere düştükten sonra yataktan kalkışı, tek başına kötü bir evde, eski arabası ile amelenin teki olmuş. zenginlerin evlerinde tamirat falan oluyor. bu kadar.

.zengin karının yüzünden işinden oluyor. tv montajını yanlış duvara yapıyor. sonra o gece fazla içiyor, arabası ile sensei'nin bunu hırpaladığı yere geliyor. niye böyle yapıyor, ne yapacaktı falan derken arabasını haşat ediyorlar. kızlardan dolu bir araba bunun arabasına çarpıyor, mal gibi bağırdığından kızlar korkup kaçıyor.

.meğer o kızlardan biri, bunun dövüşte kaybettiği elemanın kızıymış. arabasını bunun mekana çekiyorlar. tamirat fiyatı arabanın fiyatından fazlaya gelirmiş. galeriye gidince karşılaşmamak için çok çabalıyor ama en son anda yakalanıyor. yakalanacağı zaten belli, pek fazla bir muhabbet olmuyor. elemanın haline acıyor gibi falan filan derken gidiyor karate okulu açıyor. daha iyi olabilirdi işte.

.tabii arada okulunun ilk öğrencisi ezik komşusu, onu okulundaki kabadayılardan kurtardığı gereksiz bir dövüş sahnesi var. adam hamlamış şekilde veletleri dövüyor. tam olarak elemanı korumak için de yapmıyor. bir anlamda gerçekçi yapmışlar ama olmamış. bir de miyagi'nin felsefesi neresi, merhamet yok felsefesi neresi, buradan da pek olmaz gibi ama gerçekçilik ve komiklik olarak bir şeyler olabilir gibi.

--- spoiler ---