22 Ağustos 2018

preacher s03e09:

Schwanzkopf

--- spoiler ---

.biraz dostlar aksiyonda görsün hesabı bölüm yapmışlar. olaylar yarım kalıyor. hepsini sezon finaline bırakmışlar iyi güzel ama bu kadar ayrık olmaları güzel olmadı. bir şekilde cass ile birleştirecekler sandım, o kendi çapında ölme aşamasında. hitler ve büzük ağız cehenneme gideceklerdi, onu tulip ile birleştirdiler ama jesse ancak fark edecek. ne ara yetişip kurtaracak? katillerin azizi ne ara jesse ile kapışacak? bunları hep yarım bıraktılar.

.tek bölüm ile olacak iş değil aslında da ne bileyim, belki güzelce toparlarlar çok da isyan etmemek lazım. zaten keyfi ilen izlettiler, bir sıkıntımız olmadı.

.neyse ki genesis jesse'de kaldı. ölmeden önce dua etmek için ellerini çözdürdü. o ara düşer gibi yaparken şok aletini yüce babamızın üzerine yapıştırdı, sonra da olaylar gelişti. silah milah aldı, odadakileri öldürdü ama şişkoyu öldüremedi. adamın yağından kurşun geçmiyor hesabı yaptılar. en son genesis ile patlattı. o kısım pek tatlıydı.

.herr starr gelince yüce babamızın içindeki jesse'nin ruhunun bir kısmı ortaya çıktı. artık götü müdür? bağırsağı mıdır? neresiyse, hakkaten orasında saklıyormuş. patlamadan sağ çıkmış. belki balistik camdandır. artık oraları geçtiler.

.isanın torununu öldürecekti. onun yerine hepsini saldı. dünya da böylelikle görmüş oldu. kendi kıyamet senaryoları ile dalga geçtiler ama bu yüce babanın bu kadar kolay öldürülmesi de olmadı. bir yerlere gelirler diye umuyorum.

.orayı öyle bıraktı. yine genesis'i istediği gibi kullanarak büyük annesini öldürmeye geldi. tulip'i cehenneme götürdüğünü fark edince cehenneme gidecek ve olaylar karışacak gibi. belki yolda yarım kaldıklarına yetişir diyeceğim ama zor iş. 

.tulip karıyı bıraksa böyle olmayacaktı. cehenneme götürüleceğini görünce bir laf etti. büzük ağız da oradan tulip naber falan deyince, azrail paketledi götürdü. bu kadar salak olması da ayrı bir olay.

.sonra elli tane kaçma planı yaptılar ama dalga geçer gibi hiçbiri olmadı. neyse ki hitlerin tanıdıkları top ile tank ile gelmişler. şimdilik yavaşlattılar nereye giderlerse artık.

.cass de kendi başına ölmelere çalışıyor. üzerine güneş verecekler. ellerine çaktılar, öyle duruyor. yaşlı kadından son istek olarak muhabbeti olan kızcağızı aramasını istedi. diğerlerinin öldüğünü görünce uyanacaklarını düşünüyor ama cidden çok mallar. gay usta vampir haklı gibi duruyor.

--- spoiler ---