15 Ağustos 2018

preacher s03e08:

The Tom/Brady

--- spoiler ---

.eğlendirmeye devam. bir sürü olay oldu ama hepsi bir yerde yarım kaldı. adamlar bir bölüme sığdırmak istememişler. hızlı geçen bir ölüm, diğer bölümle birlikte bile geçip biterdi. adamların dilleri akıcı bir kere.

.jesse niye yüce babamızın kafasına ateş etmedi? onun da dalgasını geçtiler ama adam yağları ile mi vuruldu ölmedi? bu kadar uğraştıkları karakteri hemen öldüremezlerdi ama yine de biraz saçma oldu. tabii sonrası ayrı bir geyik. adamlar genesis'i mesih'in içine sokacak ama kim o mesih? isa'nın soyundan gelen tip için uğraştılar. o olacak sandık ama o değil miydi? istedikleri karışım değil miydi?

.genesis için iyilik ve kötülük dengesi önemliymiş. melek ve şeytan kökenli bir güçmüş kendisi, o yüzden jesse'nin kendisinde böyle bir olay olduğundan onu beğenmiş, onda kalmış. şimdi özel aletlerle çekip çıkartıp genlerini karıştırdıkları insanlara genesis aktarabiliyorlar, bu kadar basit olmaması gerekir ama en son olmuş gibi.

.herr starr olaylar karşısında etkisiz kaldı, en son yiyecek almaya yollandı öyle gitti. eline silah tutuşturmuştu. ona rağmen beceremedi. şimdi cebine silah koymuş ama eli kolu bağlı durumda, bir alette duruyor. genesis gitti, ruh gelmedi. ortalık karıştı. yetiş ya mesih.

.diğer tarafta japonyada iki saniyede ruhları toparlayıp geldiler ama cehennemden yardımcı tip ruh çantalı karıyı aldı götürdü. onu da tulip böyle olmasını sağladı ama ne kadar salakmış bu kadın yahu. ayaküstü tulip kandırdı, polis zannediyordu. gerçeği açıklamasını da sonraki bölüme bıraktılar. yine büyük annenin işi bunlar. kadın için şeytan mekanından ayrıldı geldi. jesse içindeki genesis'i falan söyledi. dünyanın en kötü karısı herhalde bu tip. yazıklar olsun ona.

.azizlerin katili, yanında ikili, sonra yeni gelen ajan kadın elinde ruh çantası ve şeytan yardımcısı otobüs bekliyor şeklinde kaldı. hitler de arkadaşına telefon açtı, niye açtı bilmiyorum ama adamın konuşmasından etkilenmişlerdi. tutup gelseler ne değişir, neye göndeme onu çok algılayamadım.

.cass kendi çapında takılıyordu. peşindeki zenciyi yakaladılar. herr starr öldürün falan dedi, komikti mesajlaşma kısmı. öldürmek yerine dönüştürelim dediler. vampir abimiz onu da tüketecekti ama cass sonunda fark etti. tam zenciyi hüpletecekti ki araya girdi, olaylar karıştı. zenci kaçtı ve bu hikaye de burada yarım kaldı. sonraki bölüme artık hepsi.

--- spoiler ---