8 Ağustos 2018

preacher s03e07:

Hilter

--- spoiler ---

.başta sonra komik bölüm, adamlar eğlencenin dibine vurdu. fantastikle donattı, şaşırtma ile bitrdi. preacher'ın en iyi bölümü olmayabilir ama en eğlencelik bölümüydü. hitlerin fast food mağazasında devrim konuşmasına döndüğünde insanların halleri dahil hepsi komikti.

.azizlerin katili geldi, iki saniyede paketledi. onu da hikayeye iyice dahil edecekler. güzel toparlayacakar diye umuyorum.

.herr starr abimiz şak diye büyük annenin mekanına geldi. bir sürü vaatler falan derken karının istediği ruhları çalmak için tulip, tulip'i öldüren kadın ve uzun saçlı eleman göreve gittiler.

.jesse ve herr starr da ruhunu almak için mekana gittiler ama sondaki şaşırtmayı saklamışlar. geçen bölüm sonu yüce babamız jesse'yi sorduydu. oradan devam ettirdiler. herr starr paketler getiririm demiş herhalde. yaptı da adam, çok becerikli ama yüce babanın ölmesini istiyorsa niye kendisi yapmadı onu pek anlamadım.

.jesse en son kafasına silah dayalı asansörden karşılarına geldi. oradan hepsini öldürmeye de geçebilir. bir ziyafete de geçebilirler. ruhu falan nerde genesis ne olacak? orası pek belli değil. her türlü güzel olacak gibi duruyor.

.genesis'ten sonra işler pek yolunda gitmeyecek. salak karılar ağızlarından kaçırdılar. arızalı tip ki kendisine çok gülüyoruz, durumu büyük anneye söyledi. kadın olayı hemen çakmıştır. jesse gücü alıp gelecek büyük annesinde falan kullanacak. kadın gözyaşları ile buna sarıldığı vakit verdiği söz buydu yani.

.güzel birleştiriyorlar işte adamlar. uğraşmışlar orası belli. tulip'e beyaz kıyafet giydirmeler. vedalaşırken söylediği sözleri herr starr'a söyletmeler falan da komikti. zaten herr starr abimiz normal dursa komik. sapık eleman buna tuzlayamadığı sincap şapkasından bahsederken telefona geçmesi de komik, ne bileyim her parçası eğlenceliydi. biraz abartmış olabilirim ama adamların abartmalarını sevdim.

.tabii içinde bu kadar gaylik olan bölümü abartmam da hoş olmadı ya homofobiklik yapmayayım dedim. bizim vampir abimiz insanları kandırıp yiyip öldürüyormuş. kancayı cass'e takmış. elemanın bir şeyden haberi yok. peşine azılı rahipler takıldı. uyuşturucuya toleransı olmasa yandıydık.

.cass'i alıp genesis için koz olarak kullanacaklar. gayet makul bir seçim ama bir yere kadar. esas olayı tulip yapardı. onu alsalar genesis'i kendileri için kullandırsalar pek güzel olurdu.

.cass şimdi vampir gay arkadaşı ile sevişip duruyor. elemanların halleri bir bakıma komik ama cemaati hiç ayrılanların akıbetini nasıl sormamış. acayip bir tarikat yaratmışlar, onlar falan da komikti bak. karı diyor ki şöyle böyle, dünyaya vampirleri sevdirmek için elçiler gönderiyormuş. adam hepsini içip bitiriyor herhalde. ne yapıyorsa, o kadar güç nasıl gelmişse, ortaya çıkar bir şekilde.

--- spoiler ---