1 Ağustos 2018

preacher s03e06:

Les Enfants du Sang

--- spoiler ---

.fantastiğin bokunu çıkardılar ama ciddi anlamda komikler. şakalar bitmiyor resmen, adamların her sahnesi şakalı komikli, ciddi bir olaylarına da güleceğim az kaldı. en son yine tulip'i ruh sağdırma makinasına yatırdılar, orada bile kendime gelemedim.

.jesse geldi, zenci karıyı vurdu. ruhsuz yaşamamaları daha yeğdir dedi. diğerlerine gözdağı mı verdi? inançlarını mı tazeledi bilemiyorum ama bu büyük anne'den zor kurtulacaklar gibi. herr starr salağı ruhunu verebilse olaylar çok daha iyi olurdu ama adamlar dünyanın sonu hikayesini sonraya saklıyor gibiler.

.bölüm başlangıcı büzük suratla oldu. eleman kasabaya gelmiş, yerinde yeller esiyor. nasıl bir patlama yaşandıydı, bir olaylar olduydu. bunlar geride yıkıntı bıraktıydı. sebebi de azizlerin katili kavgası falan mıydı neydi? tam hatırlayamıyorum ama göndermeli komikli, görüntüler o kadar güzel yapılamamış haliyle. eleman yetimhaneye gider gitmez katillerin azizi buldu geldi, cehenneme postalayacak ama birlikte macera yaşayacak gibiler. hitleri falan bulacaklar şudur budur, bunun hikayesi de uzar. sezon sonu ya da sonraki sezon jesse'ye gelirler herhalde.

.esas olay geçen bölüm sonu kavga, sonra tulip'in yakalanması. jesse'nin elemanlarla anlaşma yapması. zenci karının güvenli kasasını soymaları, ruhlar bulup büyük anneyi ayağa kaldırmaları şeklinde ilerledi.

.yeni bir olay daha getirecekler. elemanlarda olay bitmiyor ama komikler işte. bu iki yeni tip de kendi halinde komik. biri ağır sapık. adamlar banka soygununu çıplak olarak keçiyi kaçıran eleman için bıraktı geldi, önce bunu halletti. iğrenç ama komik, ne olacağı konusunda fikirler oluşturuyorlar.

.diğer tip de büyük anneden emirli şekilde zencilerin mekanı bastı hepsini öldürdü. şu vakte kadar niye öldürmemişler ki? ağır abi, tek kişilik ordu.

.herr starr da asansörde zenci yardımcısı ile konuştuktan sonra yüce babasını koltuğunda buldu. yiyip kusması ayrı bir iğrenç, adamın lafları yüzü ayrı bir iğrenç. büyük eleştiriler falan var ama güzel muhabbetlerinin sonu jesse'ye bağlandı. zaten adamın bilgisi olmaması saçma olurdu. bakalım bizim penis kafalı keltoş olayı kıvırabilecek mi? adamın hali vakti ilkin çok abartı geliyordu ama şimdi baştan sona komik geliyor.

--- spoiler ---