24 Ağustos 2018

castle rock s01e07:

The Queen

--- spoiler ---

.bu bunak anne karakterinin detaylarına girdik. geçen bölümde zaten ben zamanı döngüsel olarak yaşıyorum. geçmişi tekrar tekrar yaşıyorum, hangi zamanda olduğumu bilmiyorum falan demişti. kadın canlı kanlı yaşıyormuş. orası pek enterasan. alzaymırda bu olabilen bir şeymiş ama kesin değilmiş. hastalığın teşhisi bile yokmuş. şaka gibi bir bilgi aslında.

.neyse esas mevzu sonundaki şaşırtma idi. eski şerif ananın evinden silah sesi duydum diye geldim demişti. öyle tekrardan tanışıp kaynaşmışlar. bir hayli yaşlılar, çok uzun seneler sonra mı olmuş bu hadise peki?

.orada biraz saçma oldu. ya adamı genç yapacaklardı. geçmiş hikayelerinde gençti ya da silah sesi başka bir silah sesi olacaktı. adam kendi yaşlılığında öldüğü silah sesini duyarak tanışma faslına girmesi saçma oldu.

.zaten döngülerin seslerini başkasının da duymaması gerekir. ha belki kadın kendi döngüsü içinde o silahı yine ateşlediyse ama adam orada değilse, böyle de olabilir. iki durumda da eksik bıraktılar. bırakmasalar çok iyi olabilirdi.

.geçmiş hikayelerinde peder kocası çok kötü bir insanmış. kafadan çatlakmış. kasabanın başına gelenler yüzünden imanını falan kaybetmişken ormanda tanrının sesini duymuş. mevzu bu gibi bir şey. zenci oğlu henry'ye de bunu zorlamış. anası duydum deyiver demiş. oda öyle demiş ama sonra gerçekten duymaya başlamış.

.büyüklük halini karavanda bir odaya kapatmışlardı. bölüm orada kaldı. orasını ilerletmediler. sadece nasının döngüleri, şu vakitlerde değişik değişik davranmalarının sebeplerini açıkladılar. 

.köpeği ile ilgili hadiseleri çok üzücü. en son sokak köpeğine kamyon çarpmış ölmüş. ilk köpeklerini şeytani peder kocası öldürmüş. arada köpeğini görüp sincap getirmesini falan görüyor. çarşaf pis diye koşuyor ama öyle bir şey yok.

.esas mevzu tabii geçen bölümde evin içinin kanlı olmasıydı. şeytani oğlan eve girmişti. kocası gibi davranıyordu. bu kadın değişik olduğunu anladı. mermileri bulmaya çalıştı. bıçakla yaraladı maraladı derken, bölüm sonundaki şaşırtmaya bağladılar. o ara alan gelmişti, kapıdan seslenmişti. arkadaki depo gibi bir yere geçtiği sırada da kadın orada şeytani oğlan gelecek diye ateş ediyor ve adamı öldürüyor. sonra banyosunu alıyor ve tekrar döngüye geçiyor. bu kısımları bilinçli yapıyor gibi. belki bu geleceği yaşadı diye kendini döngüye kapatmış olabilir. tabii böylesi bunama olmaz da şeytani döngü olur. nereye bağlayacaklar orası belli değil ama güzel olacak gibi.

--- spoiler ---