10 Ağustos 2018

castle rock s01e05:

Harvest

--- spoiler ---

.sonunda biraz ilgi çekici oldu. tabii adamlar stephen king romanları kırması derken bunu demiş herhalde. bölüm sonu yeşil yola bağladı. bizim şeytan oğlanın özel güçleri mi varmış? bunamış kadın için çare olan son anda oraya çıktı. poliz abimiz onu harcayacaktı ama orada bitirdiler. 

.vakti zamanında polis abimiz, hapishane müdürünün bagajda veledi taşıdığını görüp ses etmemiş. o günden beri de kasaba sakinmiş. müdürün kendisi de bu oğlanın şeytan olduğunu bilmiyor. bunu kendisine falan anlatıyor ama gizem veriyorlar işte, oğlanın durum ilginç olabilir. bağlantı kurarlar diye umuyorum.

.emekli polisimizin bundan haberi var. ismi verilen köprüden sevdiceği atladıktan sonra kafaları çekerken kamerlardan oğlanı görüp olay yerine daldıydı. güzel sahne oldu hakketen.

.kadın da ölen köpeğini gördü diye atlamış. gündüzleri normalde kafayı yemiyormuş ama bu sefer böyle olmuş. kasabaya büyük kötülük geleceğini biliyor. oğlanın dışarda olması bile kötü iken dolanıp duruyor.

.bir eve geliyor, mutlu aile birden birbirini kesmeye başlıyor. daha polis falan bulmadı, haberlerde duymadık galiba. eleman çıktığı gibi orman yangınları başladı, gök kızıl oldu. öyle ambiyans verelim demişler.

.sarışın kızla karşılaştılar, ortalığı karıştırmayın şimdi derken neyse ki kafaları çekmeye götürmüşler. sonra eleman intihara kalkıştı. empatik karı da içindeki acıları duydu. bu oğlanda bir yanlışlık var derken pat oğlan eve girdi.

.zenci avukatımız esaslı bir uyuz karakter. eskiden beyin tomografisi falan çektirmiş. yaptıkları teste de girmiş. verilen kelimeleri dizdiriyorlar. oğlan sadece kırmızıyı değiştirdi. o garipti mesela. kulağındaki çınlama, sesler şunlar bunlar. esas şeytan bu avukat çıkacak gibi duruyor. babasını da o hale getirdiydi nasıl olsa. empatik karı da bun aldanmıştır, öyle toparlarlar işte.

.tabii daha karının empatik olduğuna inanmıyordu. hemen kendini ispat etti. daha fazla şüphe etmez herhalde. olaylar sonrası hepsi bir yamuldu. annesinin iyileşmesinden sonra ne yapacak? kasabadan gidecekti. mevzuyu nereye götürecekler, göreceğizdir.

--- spoiler ---