4 Ağustos 2018

castle rock s01e02:

Habeas Corpus

--- spoiler ---

.şeytanlı bir fantastiklik yapacaklar sanırım. bu sessiz oğlan şeytanın vücut bulmuş haliymiş. en azından öyle anlatılar. bizim hapishane müdür lost abimiz de dini bütün bir insanmış, tanrıdan yardım alarak bir kafes yapmış, içine şeytanı koymuş ve böylece memleketlerinde kötülük azalmış. öncesinde kötülük kol geziyor, futbol takımının maskotları bile intihar ediyormuş. çeşit çeşit manyaklıkların olduğu bir kasabaymış işte.

.nerden şeytan olduğuna hükmetmiş, nerden çıkmış? bunca zaman nasıl orada bakmış hepsi bir muamma, genç görüntüsü ile dizide oynatacak gibiler. gizemler ta geçmişten günümüze çözülecek gibi ama bir soru var ki insan anlamıyor.

.zaten zencinin meselesi de bu soruya bağlantılı. madem öyle neden intihar etmeden önce zenci avukatın ismini verdi? neden veledi orada ölüme bırakmadı. şeytansa yolunu bulur muydu? güneşe çıkmaması mı lazımdı? polis abimiz öyle demişti ama daha der demez güneşe çıktı, avukat elemanı gördü ve muhtemelen avukatı falan olacak, onu oradan kurtaracak sonra da işler ters gidecek. eğer senaryo böyleyse biraz kötü olur.

.zaten zencinin çocukken başına gelenler belli değil. bu veledin karşı komşu kızı şimdi hapçı kadın, neler olduğunu görmüş de böyle kafayı yemiş gibi. ablası ile miras muhabbeti ve para muhabbetini de serpiştirdiler. en sevimsiz karakteri bu karı. çocukluk hali daha bir gergindi ama komple gereksiz sanki.

.bir de zenci avukat ile muhabbete girişen sarışın kadın var. durumları pat diye söylüyor. barda takılıyorlar. sonra gardiyan ile buluştuklarını görüyor. bunlar hakkında söylenti çıkarıp kasaba bir çeşit tarikat olmasa bari?

.zaten zenci avukatı seven yok, ne etmiş bu kasabaya bilmiyorum. kör kadına da geldi. sevgili intiharlı hapishane müdürümüzün evine ziyarette kadın bunu görmeyince iyi davrandı. fark edince evinden kovdu. o ara masayı falan didikledi. devamlı bir sözü alıntılamış. adam kafayı yemiş gibi ama nereye çıkar orası belli değil.

.gardiyan neden iyilik yaptı? hani ailesini tehlikeye atmayacaktı? kameraya yakalandıysa işinden olmaz mı? bunları es geçtiler. esas olay oğlanı bir adamla hücreye kapatınca bana dokunmak istemezsin dedi. adam dokununca da bütün organları tümör kaplanıp ölmüş. nasıl bir yaratıksa insana fena kanser çarpıtıyor. çok acayipmiş o kısmı. en iyi kısmı da buydu.

.bir de gömdükleri köpeği geri kazmaları vardı ki çok rahatsız ediciydi. hem hayvanı bavula koymuşlar, hem kadın ortalıklarda koştuğunu görmüş. zaten kafadan kontak kadın, tutup adam onun için kazmış. arızalı rollerin abisi ama bu da çok kötüydü be.

--- spoiler ---