26 Temmuz 2018

The Originals s05e10:

There in the Disappearing Light

--- spoiler ---

.gay oğlanı da öldürdüler. yavaş yavaş herkesler ölüyor gibi. marcel'in üç beş vampire yenilmesi çok saçmaydı. sırf bunun zehrini aldıralım da olay çıksın diye yapmışlar. eleman en güçlü yaratık olarak ortaya çıktı. şimdi diğerlerinin gölgesinde takılıyor. o da hiç olmuyor. bu sezon marcel hikayesini de çok bozdular.

.hope olay olsun diğerleri takılsın diye böyle yapmışlar. hope'un mevzusu da karışık. gücünü kullanınca dindiriyor mu? hollow ne halt ediyor? bundan iyi bir şey çıkabilir mi hiç? saçma yani.

.geçen bölüm şiddet istiyorsan en iyi baba benim diyerek katliam yapacağını düşündürdüler, sonra pat diye babasını dövmelere geçtiler. yetmedi hain erkek arkadaşı getirdiler, biraz işkence ettiler. sonra da bu baş kaldıran vampir topluluğunu bir el hamlesi ile öldürttüler, toplu katliama falan mı geçecekler peki ne olacak?

.elijah oğlan için araya girdi. karı için boş değilim tarzında takılıyor. yas süreci falan da olmadı. hala çok havalı bir insan evladı. klaus'un yanlışlarını falan söylüyor. derken planlar yapıyor baş kaldıran vampirleri temizliyorlar. pek bir dertleri kalmıyor yani.

.cadı camiası kökleri ile bağlantıyı kopardı. bu da gazete haberi gibi oldu. adamlar bunu niye kabul etti ki? vincent salağı iki konuşma yaptı diye mi oldu? eleman sevdiceği ölüp arada kalmasın diye atalarının sıkıştığı yere el attı, hepsini özgür bıraktılar ama artık cadıların güçleri azaldı. bunun hollow üzerinde etkisi olmaz mı? sadece bölgesel cadılarla ilgilidir sanırım. hollow'un gücü kendisinden geliyor olmalı. adamların fantastik hikayede o kadar unsur var ki birbiri ile kesişiyor artık.

.neyse işte kadını bir bölümde öldürdüler, pek dokunaklıydı. vincent salağından gram haz etmem ama allahın düşman başına vermeyesice bir üzüntü yaşadı, başı sağolsun. pis ergen dizisindeki duygu dolu anlar.

.son bölüme de sürpriz saklamışlar. hope artık kurtadam da olacak. elinin tersi ile vampir güruhunu öldürdüğü vakit, dine dönmek için yanlış vakit seçen rahmetli hayley'in irlandalı çakıcısı oralardaydı. o da deliren rahip muhabbetinin yeğeni mi neymiş. hepsi akraba bunların herhalde. bir ara o rahip vardı, deli çocukları falan vardı. çok mühim değil ama belge incelemeye gelmişken adam yaralandı. klaus kurtardım derken arkadaki rahip ölmüş gitmiş. haliyle hope da insan öldürünce kurtadam oldu. güçlerini nasıl etkileyecek demişler, bunu yapacaklardı ama hızlı yaptılar. bir de insan öldürdüm diye kafaları yiyecek. uğraş dur artık.

--- spoiler ---