13 Temmuz 2018

The Originals s05e07:

God's Gonna Trouble the Water

--- spoiler ---

.pek de olmuyor ama diğer taraftan heyecanlı oluyor. artık bunca zaman bu kadar karakteri nasıl yaptılarsa, öyle devam ettiriyorlar. aynı şeyler oluyor, aynı tepkiler veriliyor ama izletiyor. son sezondu sanırım bu, esas karakterleri sırayla öldürseler güzel olabilir.

.elijah'ın anılarında büyü varmış. kara büyü yapılmış da bu kadar gerzek olmasını gerektirmiyor. şimdi bu kadın için varını yoğunu ortaya koyuyor, daha önce başkası içindi. adam değişmiyor sonuçta, belki onlardan uzakta yine makul bir seçimdi ama işler çok karıştı. klaus sevdiceğini öldürmek için ısırdı. kanını vermesi karşılığında anılarını geri almayı teklif etti. klaus da kabul etmedi. neymiş efendim hayley'i öğrenince çok üzülürmüş. şimdi mevcut sevdiceği gözünün önünde ölecek, o ne olacak? nasıl manyakça düşünceler bunlar?

.daha önce sevdiğini zaten öldürmüştü, adamda böyle bir alışkanlık var. hayley de klaus'tan çocuk yapıp elijah ile takılıyordu. güya çok seviyorlardı birbirlerini ama kırmızı kapıdan sonra o kadar da sevmemişti. hollow'dan sonra zaten dağıldılar, herkes başkası ile takılmaya devam etmiş. sonuçta o kadar da olmasa gerek.

.iki saat tören düzenlediler, biri danslıydı. ölülerini jazz ile dans ederek yad ediyorlarsa onların beyinlerini karışlıyayım. sanki bu muhabbeti ya bir yerde gördüm, ya daha önce yaptılar. bu kadar salak bir şehri ancak bunlar yapar herhalde. her gördüğümde tiksinti ve gülümseme yarattırıyorlar. şehrinizi sevdiklerimin salakları.

.hope desen ayrı mal, küçük hali bundan çok daha iyi oyuncuydu. aptal saptal tripler, babasına laf koymalar, büyüler yapmalar. sonra anasını ölümden döndürmek için büyü mü yapacak? daha önce kol için yapıldıydı. nasıl imkansız diyorlar ki? ölü ölü olarak kalmıyor. o başka diziydi.

--- spoiler ---