14 Temmuz 2018

the handmaid's tale s02e13:

The Word

--- spoiler ---

.nick salağına ne olduğunu gösterseler iyidi. çok yarım kaldı, çok bariz oldu. tekrar kaçma meselesi yaptılar. adamlar zaten sezon sonuna ne yapacak ki başka? resmen bulamadılar. önceki bölümde manyaklığı zaten yaptılar, türlü tiksinçlikler zaten yapıltı. kaçma umudu korunduğu için bunu yapalım demişler.

.serana'nın karakteri 180 derece dönmekten resmen kırıldı. karı önce kız çocuğu okusun diye meclislerine teklif götürdü. karıları falan arkasına alarak götürdü, biraz çarpıcı olsun diye karşılarında geçti okudu, onlar da onun küçük parmağını kesti. böyle bir uyarı verdiler de eski türk filmlerinde küçük parmak kesiyorlardı. ben güldüm bu işe.

.sonuçta bir ümidi kalmadı, bu dünyada kız çocuk büyütülmeyeceğini anlamak için ne gerekiyormuş? bunların mimarı kendisi değil mi? belki erkek egemenliğini bu kadar düşünmemişlerdir, onlar gücü aldıkça bokunu çıkarmışlardır. artık ne olduysa, kendi memleketlerinde, elcağızları ile yaptıkları memlekette çocuk tutmak istemediği için june'nun çocuğu götürmesine ses etmedi. hatta veda falan etti. şimdi june geri gelince iyi kafayı yiyecek, ona patlayacak mevzu. yeni bebek yapılırsa ne olacak? böyle gidecek mi olay?

.june salağı herkese atar gider yaptı. kumandana bir tokat patlattı. tabii ilk o tokadı yedi ama ne bileyim buna nasıl müsaade ediyorlar? kendini ne zannediyor bu kadın?

.incil de sevgi dolu ölen kızcağızındı. mal yavşak bir karakter gibi gösterip sonra ölünce kahraman ilan ettiler, onun yüzü suyu hürmetine de böyle bir işe giriştiler ama olmadı.

.diğer tarafta emily sinirlerine hakim olamadı. bu işlerle ilgilenen anne dedikleri karıyı bıçakladı, merdivenden aşağı itti ve tekmeledi. kumandaki harika bir insanmış da onu da kurtardı. tabii adam kurtarmak bu kadar kolaysa şimdiye kadar niye kurtarmadınız? bu tiplerin mekandan kaçtıkları kesin değil, sadece iki saat vedadan sonra o araba yakalanır da bebek tekrar ellerine geçerse yuh artık derim. hamile haliyle böyle yakaladılar, şimdi bebeği gönderdi yine yakalanırsa olmaz. arada bir de doğum yakalanması var. doğum yapacakken ıssız yerde kalmış, kaçma imkanı yakalamıştı. böyle de bir kaçma muhabbeti bitmiyor işte.

.martha'ların nasıl güçlü örgüt olduğunu da anlamıyoruz. adamlar bir taraftan karılardan gücü alıyor, diğer tarafta ne kadar olsa onlar örgütlenir mi diyor? hepsi nasıl anlık iletşim kurdu? telefon yok bir şey yok? nasıl tasarladı? hepsinden öte nasıl cesaret etti, inanılmaz abartı bir olay oldu ya neyse artık.

.nick de artık kendini kaybetti, kumandanını geride tutmak için silahını gösterdi. hala bu elemana bir şey olmazsa yuh artık derim. june ile ortalıklarda aşıklar gibi takılıyorlardı zaten, bir de böyle saçmalamasalar bari. sezon sonu, sonraki sezona gelince dönüp buraya bakarsam bile zor hatırlayabilirim. belki de bakmaya gerek bile kalmaz, pek bir olay olmadı, daha doğrusu aynı olaydan üç kez yaptılar çünkü...

---- spoiler ---