2 Temmuz 2018

the expanse s03e12:

Congregation

--- spoiler ---

.tahmin ettiğim geyik sonunda geldi, iç gezegenler ve kuşak. dünya ve mars hep bir arada insanlık namına birlikte çalışıyorlar. yaralarını birlikte sarıyorlar. ne de olsa hepsi insan.

.mesajı aldık, hepimiz kardeş olacağız artık. baya salakça oldu. diğer karakterler ve konular öyle kaldı. bu kadar uzattıkları mesele de bir yere varmadı.

.uzaylı meselesi de saçma sapan kaldı, bir bölümde nereye bağlarlar bilmiyorum ama holden salağının dediğine göre halka bir geçit, aynı zamanda bir silah. içindeki yapıda önceki medeniyetlerin başına geleni görmüş. halkanın kendisi mi yapmış, iki farklı medeniyet mi var nedir orası belli değil. protomolekül bunlardan çıkmış, öldürme amacı ile tasarlanmamış. muhtemelen bir geçit yaratmak için tasarlanmış, adamlar venüse inip oradan bir halka yaratıp uzaya çıkartıyor, insanlığın oraya yolladığı gemide de salak salak tipler var. rahip falan ne alaka abicim yav?

.her neyse holden salağına kaldı iş, miller görünmüyor. ne yapacaklarını da bilmiyorlar. bir tane deneme bomba patlattılar, bu sefer de tüm güneş sistemini ortadan kaldıracak bir elektromanyetik dalgalanma ortaya çıktı. patlatmasak daha iyidi de demiyorlar. esas niyetlerini görmüşlermiş de neymiş efendim öyleymiş. saçma işte.

.hepsi ölecek gibi gösteriyorlar. sezon öyle biterse biraz güzel olabilir ama tüm karakterleri öldürmezler. madem iptal edildik, herkesi öldürüyoruz ülen deseler ne kaybederler ki? yapmayacaklardır kesin böyle. belki bir holden kurtulur, o bile mümkün de keşke hepsi ölse.

.şimdi kendilerini feda ederek güneş sistemini kurtarabilirler. hepsi kahraman olacak ve bu bilinmeyecek, böyle bir noktadalar. onu da geminin ışın sistemi ile yapacaklar. uzaylıların yaptığı dalga zarar görmez değil ama ne bileyim bir ışını da engelleyemeyecekse yazıklar olsun.

.kaptan yerine geçen tip gayet iyi, alphas'tan bu yana adam hep lider işte. işleri iyi idare ediyor aslında.

.papaz rolündeki karı çok salak, ortalıkta öyle dolaşıyor. amos ile muhabbetleri de hiç iyi değil, elemanı dine döndürürse işimiz zor. ne güzel kadını öldüreceklerdi, öldürmediler bir de iki saat muhabbetini çektik. naomi ile holden konuşurken mevzuyu duydu, belki biraz düzelir. katil karıdan medet umarlar mı bilmiyorum ama bunlar çok fazla kilitli kalmayacak gibi görünüyor. artık bitiyor. o kadar imkana böyle bir dizi için sadece yazıklar olsun diyorum, hiç ısınamadım şu diziye.

--- spoiler ---