23 Temmuz 2018

preacher s03e05:

The Coffin

--- spoiler ---

.hikayeyi çok genişletmiyorlar ama yine de güzeller, üstüne komedileri artırdılar. en azından bana komik geliyor artık. isa mesih'in ayak dansı yapması falan abartıydı. kutsal baba mıdır nedir? büyük baba dediklerinin vatikanın şişkolarından olması göndermeli olabilir. artık bir yerlerde yiyip duruyor arkadaş, arkadan bizim herr starr'ın patronu oymuş. güçlü bir arkadaş olarak gösteriyorlar ama daha yeni tanıştık.

.bunlar cass'ı kaçırıp jesse'yi gelmeye ikna edeceklerdi. insan gibi konuşabilseler zaten mevcut durum ile başa çıkabilirlerdi ama daha kimin başında ne olduğu belli olmadan cass vampirler cemiyetine katıldı.

.kendine bir karı bulmak için vampir uygulamasına girmiş, oradan birini bulmuş. gerçek vampir zannetmiş ama oyun yapıyorlarmış. sonra o karı da gerçek vampirin cemiyetine üyeymiş, sanırım böyle bir şey ama çok anlaşılmadı. sonraki bölüme kaldı.

.esas mevzu tulip ile büyük anne'nin hayatlarının birbirine bağlı olması meselesiydi. az daha tulip'in ruhunu yiyecekti. şimdi böyle deyince yanlış ifade etmişim gibi oldu. tulip'in hayatı yaşlı karıya bağlı, yaşlı karı onu yese sıkıntı olmaz herhade ki buna meyletti.

.jesse de tabutta idi. ona böyle bir ceza uygun görmüşler. daha önce de yaşamış bu olayları. zihninde bir kurguya kaçıyormuş. tren geliyor, silahlaşörler ateşleniyor, ateşlerini atıyorlar falan filan derken bir şekilde uyanıp oradan kaçma planı yaptı. sigara ve çakmak kullanarak bunu becerdi, pek zordu ama vaktinde yetişti.

.tabii tulip öyle yakalanıp ruhu emilecek bir kadın olmadığından başındaki elemanı zincirleyip ortamdan kaçacaktı. kaçmadan önce büyük anne ile hesabı dürmek istedi. güzelce de öldürdü karıyı ama kendisi de ölüyordu, bastılar adrenalini kadın canlandı ama ruh emmesi gerekiyormuş, çok güçsüz kalmış.

.bunlar da kendi aralarında tekrar kavgaya tutuştular. toplam kavgaları birbirlerine olan tutumları artık pek komik geliyor. zaten kendileri ayrı bir manyak.

.şu bilimsel takılan cılız arkadaş, büyük anne ile rol yapmalı, sevişmeli oyunları varmış. öyle aklını çelip tulip'i kurtarmak istemiş ama başarılı olamadı. hem ezberlediğini unutmuş, hem de pek heyecanlanmamış. durum budur, evet.

--- spoiler ---