11 Temmuz 2018

preacher s03e03:

Gonna Hurt

--- spoiler ---

.bütün sezon bu yaşlı karının mekanda geçecek gibi görünüyor. kendi çapında bir hoşluğu yine oldu ama herr starr abimiz yokken bu hoşluk nereye kadar olur bilemiyorum. yeni tipler de çok acayipler. biri manyağın teki, diğeri de öküz gibi manyağın teki.

.jesse bunlara mevzuyu tam anlatmıyor. cass'e gitmen lazım güvenli değil burası falan dedi ama karı için yaptığını zannetti, sonra kendine aşık etmesi için büyüyü de sordu. tulip ile gitme derdindeyken birden mezarlıklara düştü.

.vampirleri ağaca asıp güneş doğana kadar bekletiyorlarmış. adamların usulleri buymuş, duvardaki resimler de böyleymiş. olaya bak sen. cass tavuğu içerken yakalandı, olaylar gelişti. bölüm kabirdeki dövüşler ile bitti.

.jesse eskiden dövüşler mi düzenliyormuş? bunun insanlar ile anlaşma yapacak başka kişisi yok muymuş? bir de vuducuları çıkardılar. zenciler ile kapışacak gibiler. tulip kırma zenci herhalde ama yine de olsun.

.yaptıkları anlaşmayı bozmak için bunların yanına gitti. yakalandı sayılır, biraz olay çıkardı ama güzel bir yere bağlayabilirler. ne de olsa rakip büyücüler.

.jesse güya plan yapmaya çalışıyor. tulip yerinde durmuyor, kimse sözünü dinlemiyor. bir şey yapabilecekleri yok. nereye bağlarlar bilemiyorum ama karakterler kendi çapında komik olmaya başladı.

.cass ile takılan tip, tulip'e aletini göstermek istedi. kadın bilgi için kabul etti, daha fazlası için dokunma meselesine geçtiler, işte orada yavru timsah çıktı. komikti aslında, güldük yani.

.bir de esas tanrı meselesi var, sezona tanrıyı böyle devamlı getireceklerse ayrı komik olabilir. adamlar köpek kostümlü tanrı yapıyor, acayip söylemler. normal söylemler, hepsi komik oluyor.

.tanrı ortalığı bırakıp gitti, bunlar onu arıyordu. kendisi tulip diğer taraftan geçişte özel ve seçilmiş olduğunu söylemişti. şimdi gelip teşekkür etti. genesis'i elde etmesine engel olduğu için, yani bu tulip giller hep böyleymiş. ona güvenmiş ve haklı çıkmış. gerisine de pek karışmıyor. böyle devam edin diyor. tulip buna kızıyor, bir öfkeleniyor ve mekanı terk ediyor. sahte tanrı dediklerine de çok benziyordu. hepsi tasarlanmış, o komik işte.

--- spoiler ---