6 Temmuz 2018

bloodline s02e08:

Part 21

--- spoiler ---

.bölüm puanlarına baktım da üçüncü sezon sonu, muhtemelen dizinin sonu çok kötü olmuş. kimse beğenmemiş gibi, ondan da kimse paylaşmıyor gibi. torrente atıyorum aylar sonra tamamlanıyor. başka yerden bulup indirmek de zor. internetten izlemek de kalitesiz, öyle iki arada bir derede bırakıyorlar.

.halbuki adamların kendi çapında verdiği gerilim bir harika, şu bölüme john'un sorgulama sahnesi evlere şenlik. resmen yürek hoplattılar. bizim marco salağı olaydan şüpheleniyor ama hala john'un öldürmüş olabileceğine ihtimal vermiyor. öylesine iyi bir karakter. bunu çok güzel vurgulamışlar.

.adamın teorisi, kendisinin aldatılmasından yola çıktığı için sakat gibi görünüyor. meg söylediği zaman söylediği yerde değilmiş. yalan söylediğini, diğer elemanla buluştuğunu ortaya koyuyor. zaman çizelgesi de oturmayınca john'u tekrar sorguluyor. otel odasında başkasının yardımı olmadan profesyonel tetikçiyi nasıl öldürdüğünü sorguluyor. adamın sorguladığı bir sürü konuda aslında sonuna kadar haklı ama birleştirdiği yer danny'ye yardım ettikleri, kaçmasına yardım ettikleri gibi bir şey. en fazla suç ortağı şeklinde suçlayacak.

.john da karısını döven amir meselesini gündeme getirdi. pek geri adım atmadı ama o kadar cesur bir tip değil, geri adım atar gibi geliyor. bir taraftan hepsi politik olabilir. bunları böyle de bağlayabilirler. buradan her tarafa gidebilir ama güzel bir yere bağlayamacaklar gibi. üzecekler bizi.

.meg pis işler de yapmaya başladı. şantaj yapan tipe ilk parası verildi. ortadan kaybolmazsan güçlü insanlar var. icabına bakarlar dedi. yeni para babası tip de aynı şeyi söylemişti. çok ağır bir abimiz kendisi, bunca zaman zaten devamlı aynı ağır rollerde.

.aynı zamanda kevin'ın işine de el attı. yat limanını kurtaracak. adam para dilenmeye ta nerelere gittiydi. ortak arıyordu ama adam satın almak istedi. neden satmıyorsun sorusunun cevabını veremedi. babasını gururlandırmak için satmıyormuş. aile dramları, kardeşler arası muhabbet. iki abisi var. biri danny biri john, kendisi de böyle biri olmuş işte. şimdi tekne tamir etmek istiyormuş. işleri yolunda gitsin bari diyeceğim ama tüm aileyi hapse atmazlarsa zaten dizi kötü yere gidecek, kurtulurlarsa da güzel şekilde olmalı. bakalım artık yavaş yavaş izlenebiliyor. işin ilginci olayları da unutmuyor insan. az ve öz olay var demek.

.bir de danny'nin oğlu ve karısını tekrar eve alacak gibiler. torunu ile birlikte eski evine restorantına falan gittiler. uzun sahneler bunlardı ama pek bir şey olmadı. tek olay danny oğlanı uzaklaştırmak istemiş, o da gitmiş restorantı yakmış. ondan sonra adam mahvolduysa vay haline. boktan aile işte ne olacaktı ki başka?

--- spoiler ---