21 Haziran 2018

westworld s02e09:

Vanishing Point

--- spoiler ---

.sezon bitiyor, açıklanan pek bir şey yok. daha da karıştırıyorlar. teddy'nin kafayı sildikten sonra nasıl kendine gelip intihar edebildi? tamam harika bir olaydı ama senaristler ne yaptıklarını da unutuyorlar sanki. hani dolores en yüksek tipti? onun yaptığını nasıl geri alabildiler? bu yapay zeka olayı zaten hiç açıklanmadı, farklı bir tür gibi yedirmeye çalışıyorlar. tespitleri falan da şaka gibi.

.siyalı abimizin dramı inanılmazdı ama ne bileyim bir yerden sonra sinir yaptı. ulan sen nasıl bu kadar emin olabilirsin? beş dakika önce kızının insan olup olmadığı kontrol edildi, bir ona bak ondan sonra vur? ford benle oynuyorsun diye hepsini öldürdü, kızını da öldürdü. sonra kendinden şüphe etti de onu kontrol etmişler, temiz çıkmıştı.

.kendisinin insanlığından şüphe etmesi de güzel bir ayrıntı ama bunca olaydan sonra yine bir manaya gelmiyor, adamlar olayları o kadar karıştırdı ki manası kayboldu.

.bernard desen ford ile aşık atıyor, şak diye onun kodunu silebilir mi? o çok saçmaydı. kafamdan çık diye çıldırması harikaydı. yanındaki karıyı bırakıp gitti, hepsi iyi güzel ama bu sefer de bu adam ne ara yakalanıp sorgulanacak? zenci karıdan önce mi sonra mı? bunu yakaladılar da sorguladılardı. o hikaye hangi zaman dilminde onu bile algılayamıyoruz, çat diye orada kaldı, buradan devam ediyorlar. birleştirirler belki ama şimdilik karman çorman.

.zenci karının olayı da garip, bernard'ın kafasından ford kopyalandı ise hepsine mi kopya edecek kendini? nasıl bir psikopat çıktı? sonra senin hikayeni burada bitirmek haksızlık olur dedi ama nereye gittiğini de anlamadık. başka bedene mi nakledecek? vücudu çok kötü durumdaydı.

.bölümün büyük kısmı siyahlı abimizin dramıyla ilgiliydi. adamın geçmiş hayatından itibaren manyaklaşmasını anlattılar. karısı bu adam yüzünden kafayı yemiş, kendini öldürmüş. ford ile oyun oynuyorlarmış. profil kartı dedi de westworld'de takılanların analiz edildiği bir veri kartı sanırım.

.ford kartı getiriyor, karısı o akşam çok içiyor. bir kerecik doğruyu söyle diyor. kadın uyudu sanıp içindeki karanlıktan bahsediyor, sonra gözlerini açıp kartı sakladığı yeri bulup içine bakıyor. dolores'i falan da görüyor ama komple o dünyada kalmış, bunu görüyor pek mutsuz oluyor ve kendini öldürüyor. baktığın zaman kötü bir olay ama kırk sene sonra tartışılacak mevzular değil. o biraz saçma. kızı da anasını alkol bağımlılığı yüzünden merkeze yatıracak matıracak muhabbeti çeviriyor. kadın zaten perişan durumda, öldürüyor kendini ve olaylar gelişiyor. kızın o halden westworld'e gelip babasını kurtarması (o kadar mermiden nasıl kurtuldu zaten o da çok zorlamaydı ya) sonrasında babasının onu oyunun parçası diye öldürmesi falan iyidi tabii.

--- spoiler ---