6 Haziran 2018

westworld s02e07:

Les Écorchés

--- spoiler ---

.karman çormanlığa devam, durmak yok hem de. ulan ne anlatıyorsunuz siz birader? ford abimizi tekrar diziye sokturlar, bernard'ın kafasında ise nasıl sorguya çekildiği vakit bir numara yapamadı? yoksa yaptı mı? onu da anlayamadık.

.bernard ile iki farklı zamanda hikaye ilerliyor. gelecektekinde başlandı. güvenlik şefi ve kendisini silah zoru ile bir mekana götürdüler. bernard'ın seviştiği kadını öldürdüğü yer. pis ford'un bunları yaptığı yer. mevzu başkaydı ya neyse işte.

.içlerinden biri hainmiş de falanmış filanmış. orada gizli bir kapı, ötesinde de bernard'ın vücutlarını buldukları vakit adamın host olduğunu anlayabildiler. hiç ellerinde bir dedektörü yok, şak diye bulamıyorlar ya neyse işte.

.geçen bölümün sonu, sunucularda (yedeklerde artık neyse adı) oraya bernard'ın giriş yapması ve ford ile karşılaşmasında kalmıştı. hikayenin sonunu anlatmadı. vadinin ötesinde bir dalgalar varmış, dizi oraya gidiyor. dolores'in içine yüklemişler, insanlığı dönüştürme kafasındalar. en azından biz böyle anlıyoruz.

.tüm bu dünya insanların robot olmaya çalışmasıymış. ölümsüzlük meselesiymiş. zengin tipin beceremediğini ford becermeye çalışıyor. gerçek dünyada zihni bozuluyormuş, bunu çözememiş. o yüzden sunucuların içinde falan kalmış, yedekler patlayınca ne olacak şimdi? bunu açıklamadılar.

.genel olarak pek bir şey açıklanmıyor zaten. dolores'in babasının kafasında anahtar varmış. bernard'ı sorgulayarak bunu nasıl buldular ki? en son babasının hafızasını dolores tutuyordu, o da bir saçma oldu ya neyse iyice karmaşa işte.

.zenci kadını mermi manyağı yaptılar, aynı şekilde siyahlı abimiz de delik deşik oldu. bir anda ölmüyorlar. önce kollar bacaklar falan öyle gidiyor. tam bir vahşi batı filmi gibi mübarek. niye öyle ki? tam ölecekti ama ölmedi. yanındaki tipe biraz bilinç verdi, onun elinden ölecekti, hatta normalde ölümcül bir yerinden mermi de yedi ama arkada hala canlıydı. ölmüyor mübarek.

.zenci kadınla karşılaştığında hala ford ile konuşuyordu. ford'un yaptığını düşünüyor. kısmen doğru ama özgür irade vermesi meselesi var. o kadar da özgür değil tabii bernard ile oynuyor. veren benim, alan da benim diyor. tam tanrı kafası. dizinin en güzel kısmı bu ama akmıyor işte. salak saçma muhabbetler. gereksiz teknik muhabbetler. aşırı boş gizemler. mesela teddy'nin vahşi hale gelmesinin ne manası var? bernard'ın insan öldürmemek için yalvarması da aynı manasızlık. robotsunuz lan siz, bilinç meselesini bir yere oturtamıyorlar. insanlığın gözlemlenip bilgilerin kaydedildiği yer diyor. her şey kaydedildi diyor. böyle bir yerde insan doğasını anlamak da komik aslında.

--- spoiler ---